Runeberg-kirjallisuuspalkinto Quynh Tranille

Ajankohtaista
7.2.2022

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Runeberg-kirjallisuuspalkinto on myönnetty kirjailija Quynh Tranille (s. 1989) romaanista Skugga och svalka (Förlaget 2021). Outi Mennan suomennos on ilmestynyt nimellä Varjo ja viileys (Teos 2021).

Romaani kuvaa lapsen näkökulmasta Pohjanmaan rannikkokaupungissa asuvan vietnamilaislähtöisen perheen elämää. Raadin mukaan tuokiokuvista koostuva romaani on moniääninen ja kielellisesti rikas. Teos on Pietarsaaressa varttuneen, tällä hetkellä Malmössä asuvan Tranin esikoisromaani.

Palkintoraatiin kuuluivat kirjailija Marja-Leena Tiainen, kriitikko Merja Leppälahti ja kirjallisuudentutkija Hanna Lahdenperä. Ehdolla oli yhteensä kymmenen teosta, mukana oli romaaneja, runoteoksia ja esseekokoelma. Ehdokkaat oli valikoitu 284 vuonna 2021 ilmestyneestä kaunokirjallisesta teoksesta.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands svenska författareföreningin kirjallisuuspalkinto. Se jaetaan vuosittain Porvoossa Runebergin päivänä 5. helmikuuta. Palkintosumma on 20 000 euroa.

Jukka Uotila / Kirjasampo

Lisätietoa:
Etelä-Suomen Media - Runeberg-kirjallisuuspalkinto
R
uneberg-palkintoehdokkaat 2022 Kirjasammossa


Kuva: Kevin Chang