Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan

Täky 27.1.2020
Eräänä päivänä Koira nimeltä Kissa ja ihminen nimeltä Näätä tapaavat lumoavan, pienen, säihkyväsilmäisen, viehkeän ja salaperäisen olennon, kauniin mustan kissan. Mutta kun tuon kissan tuoksu tulee Kissan sieraimiin, nousevat sen karvat pystyyn ja kurkusta karkaa murinaa. Kissaa kuitenkin jää rupattelemaan niitä näitä, sillä se on reissannut pitkän matkan Brasiliasta Hampurin kautta Helsinkiin. Kissalle on annettu monta nimeä, se ei piittaa...

Kirjahyllyt

Kiusaamisesta kertovia kirjoja

Kirjahylly
Kiusaaminen on ollut paljon esillä, sitä kun on valitettavasti ollut aina, muodossa tai toisessa. Kiusaamiseen pitää aina puuttua ja yrittää tehdä jotain sen lopettamiseksi. Tehtävä ei ole helppo, mutta toivottavasti ei myöskään mahdoton.

Lukumatka - lastenkirjallisuus

Kirjahylly
Tee ilmastoteko ja lähde lukumatkalle! Näiden lastenkirjojen mukana pääset matkalle eri puolille maailmaa. 

Lukumatka - nuortenkirjallisuus

Kirjahylly
Tee ilmastoteko ja lähde lukumatkalle! Näiden nuorten- ja nuorten aikuisten kirjojen mukana pääset matkalle eri puolille Eurooppaa, Yhdysvaltoihin, Intiaan ja Thaimaahan. 

Sivupiirin lahja- ja lukuvinkkejä lapsille

Kirjahylly
Sivupiirin toimittajan vinkkilista lahjaksi tai muuten vaan luettavaksi. Hyllyyn on koottu 10 tänä vuonna ilmestynyttä lastenkirjaa painottuen tällä kertaa pääosin helppolukuisiin ja kuvakirjoihin. 

Sivupiirin lahja- ja lukuvinkkejä nuorille

Kirjahylly
Sivupiirin toimittajan vinkkilista lahjaksi tai muuten vaan luettavaksi. Hyllyyn on koottu 15 tämän vuoden nuorten- ja nuorten aikuisten kirjasuosikkiani.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2020

Artikkeli 9.1.2020
Kevään 2020 uutuuskatalogit on selailtu läpi ja otos mielenkiintoisista lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on jälleen kasassa. Kuvailutekstit on tehty kustantajien katalogien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin, ensin lastenkirjat ja sitten nuortenkirjat. Hyvältä...

Topelius-palkinto Briitta Hepo-ojalle ja Arvid Lydecken -palkinto Lena Frölander-Ulfille

Artikkeli 10.1.2020
Suomen Nuorisokirjailjat ry:n palkinnot jaettiin tänään ja Topelius-palkinnon ansiokkaimmasta nuortenkirjasta sai...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa matkataan jälleen jännään ja kiehtovaan Ikimaahan, Kimmo Ohtosen vauhdikas Ikimaa – kuiskaajien kilta (Otava, 2019) jatkaa Soturin tien tarinaa.