Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Tosi raskas reissu

Täky 9.7.2020
Koulun priimuksen titteli on liki pitäen hallussa, edessä loistava tulevaisuus Brownin yliopistossa – ja nyt kaikki on romahtamassa. Täydellisyyteen pyrkivä Veronica saa melkein halvauksen, kun koulun vessassa muoviseen tikkuun ilmestyy kaksi viivaa. Tilannetta todistaa kaiken lisäksi entinen paras kaveri, koulun outolintu Bailey. Vanhemmille ei uskalla kertoa, sillä he pakottavat naimisiin ja pitämään lapsen. Kaiken lisäksi osavaltiossa...

Kirjahyllyt

Säeromaaneja nuorille

Kirjahylly
Hyllyllinen upeita nuorten- ja nuorten aikuisten säeromaaneja.

Kesälukemista nuorille 2020

Kirjahylly
Tuttuun tapaan Sivupiiri vinkkaa kesälukemista nuorille moneen makuun. Listalla 15 toimittajan suosikkia vuoden 2020 tähän mennessä ilmestyneistä (ja luetuista) nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista.

Lastenkirjoja linnuista

Kirjahylly
Hyllyllinen lastenkirjoja, joiden avulla voi opetella tunnistamaan lintuja ja tutustua lintujen elämään, myös runomuodossa. 

Kuvakirjoja: kesä ja meri

Kirjahylly
Sivupiirin kuvakirjavinkkejä Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävän erityistehtävän kesän 2020 Aarrejahti-lukukampanjaan.

Uimaan - kuvakirjoja uimisesta

Kirjahylly
Uimataito on tärkeä taito, mutta joskus vesi ja ajatus uimisesta voi pelottaa ja paljon. Hyllyssä kuvakirjoja, joista voi löytyä apua veteen ja uimiseen totuttautumiseen.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Kirjallisuuden laji: Novelli

Artikkeli 18.6.2020
Satu Nikanderin artikkelissa esittelyssä kirjallisuuden laji novelli.

Lasten LukuVarkaus 2020 Mervi Heikkilän kirjalle Jaan ja Jäähammas

Artikkeli 10.6.2020
Varkautelaislapsista koostuva raati on jälleen valinnut viime vuoden parhaan lasten- ja nuortenkirjan esiraadin valitsemien finaalikirjojen joukosta. Paras kirja heidän mielestään on Mervi Heikkilän kiinnostava ja...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogian synkkä, raastava ja koukuttava spin-off Hukan perimät (Myllylahti, 2020).