Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Yön kuningatar

Täky 7.5.2021
Eletään vuotta 1915. Viktor on muuttanut äitinsä Margaretan kanssa Pariisista Helsinkiin. Hän tuntee olonsa yksinäiseksi: äiti on omissa maailmoissaan, samassa taloudessa asuva isoäiti suhtautuu Viktoriin kylmäkiskoisesti ja koulussa Viktoria kiusataan samassa pihapiirissä asuvan Algotin johdolla. Viktorin äiti oli Pariisissa arvostettu oopperalaulaja, mutta Helsingissä töitä ei ole yhtä helppo löytää. Kun Margaretalle kuitenkin tarjotaan...

Kirjahyllyt

Kirjoja kirjastosta

Kirjahylly
Kirjaston päivää vietetään vuosittain 19. maaliskuuta. Samana päivänä vietetään myös Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. 

Lasten LukuVarkaus -finaalikirjat 2021

Kirjahylly
Lasten LukuVarkaus -finaalikirjat sekä palkinnosta päättävä lapsiraati julkistettiin Varkauden kirjastolla torstaina 4.3.2021.

Tytöt päähenkilöinä

Kirjahylly
Kansainvälistä naistenpäivää vietetään vuosittain maaliskuun 8. päivänä. Naistenpäivän tavoitteena on sukupuolten välinen tasa-arvo, sekä naisten ja tyttöjen oikeuksien ja mahdollisuuksien kokonaisvaltainen vahvistaminen.

Luetaan yhdessä luontoa -lukuhaaste

Kirjahylly
Lukemon hauska Luetaan yhdessä -lukuhaaste kannustaa lukemaan, ja jakamaan lukukokemuksia!

Lasten- ja nuortenkirjoja ystävyydestä

Kirjahylly
On olemassa monenlaista ystävyyttä! Ystävä voi olla naapuri, koulukaveri, pehmolelu - tai vaikkapa henkilö jostain kirjasta! Tästä kirjahyllystä löydät erilaisia lasten- ja nuortenkirjoja, joiden keskeisenä teemana on ystävyys. 
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2021

Artikkeli 7.1.2021
Otanta kiinnostavista lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on poimittu kevään 2021 kirjakatalogeista. Kuvailutekstit on laadittu kustantajien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin: ensin lastenkirjat, sitten nuortenkirjat. Kirjakevät 2021 - olemme  valmiita!  ...

LANU! -festivaali 5.-8.5.2021

Artikkeli 29.4.2021
Virtuaalinen LANU! -festivaali järjestetään 5.-8. toukokuuta. Yleisölle tapahtuma on ilmainen. Festivaali sisältää runsaasti eri ikäisille suunnattua ohjelmaa: esimerkiksi kirjavinkkausta, sekä kiinnostavia keskusteluja ja haastatteluita.