Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Haku

Main kamalan tyhmä päivä

Täky 16.11.2023
On sateinen päivä ja mikään ei mene Main mielen mukaan. Isä ei ymmärrä, ettei voileivälle saa laittaa juustoa ja vanhemmat tiuskivat toisilleen. Main vatsassa alkaa murista tiikereitä, jotka muuttuvat päivän aikana aina vain ärhäkämmiksi, kun päälle pitää pukea haalarit, vaikka kellään muulla ei ole. Sitten päiväuniaikaan paha mieli vyöryy päälle ja tiikerit pääsevät valloilleen.Kamalan tyhmä päivä onneksi saa paremmin käänteen, kun päiväkodissa...

Kirjahyllyt

Runeberg Junior -palkintoehdokkaat 2024 julkistettu

Kirjahylly
Vuoden 2024 Runeberg Junior -palkintoehdokkaat on julkistettu. Ehdolla palkinnonsaajaksi on kuusi kirjaa, joista kolme on suomenkielisiä ja kolme ruotsinkielisiä.

Kauhukirjoja lapsille

Kirjahylly
Kun illat pimenevät, mikään ei ole parempaa kuin nauttia kauhun väristyksistä turvallisesti viltin alla kirjan ääressä. Näissä lastenromaaneissa hiippailee enemmän ja vähemmän pelottavia hirviöitä, aaveita, luurankoja ja vampyyreitä.

Lastenkirjoja urheilevista tytöistä

Kirjahylly
Lokakuun 11. päivä on kansainvälinen tyttöjen päivä ja tänä vuonna teemana on urheilu. Jokaisella tytöllä on oikeus urheiluun, liikunnan iloon ja unelmiensa tavoittelemiseen.

Syksyisiä lastenkirjoja

Kirjahylly
Syysloma on loistava syy asettua mukavasti nojatuoliin ja lähteä lukuseikkailulle. Näissä syksyyn sijoittuvissa lastenromaaneissa retkeillään ruskaa hehkuvassa metsässä, kerätään sieniä ja keksitään muita hauskoja syyslomapuuhia.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Tukea tarvitsevien lukijoiden innostaminen kirjojen ääreen vaatii vaihtoehtoja painetulle kirjalle

Artikkeli 26.9.2023
Lähes jokainen lukemisen edistämisen parissa työskentelevä ammattilainen on joskus lähtenyt vinkkauksesta, sanataidetyöpajasta tai kirjailijavierailulta mietteliäänä. Moni lapsi on saatu innostumaan tarinoiden maailmoista, mutta ryhmässä on kourallinen lapsia, joille ei taaskaan löytynyt sopivaa...

Vuoden 2023 Finlandia-palkinnot jaettu

Artikkeli 29.11.2023
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon on saanut Magdalena Hai romaanistaan Sarvijumala (Otava 2023).

Sivupiiri vinkkaa

Video
Lukuvinkkinä Magdalena Hain Sarvijumala (Otava, 2023).

Sivupiiri page row 4 title