Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Totti ja saksipotku

Totti ja saksipotku

18.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Oi että tätä jalkapallohuumaa, kun Huuhkajat varmisti EM-lopputurnauspaikan viime perjantaina! Mikään ei Totin mielestä ole mahtavampaa kuin jalkapallo ja nyt valmentaja antaa pienen porkkanan seuraavan ottelun upeimman maalin tekijälle. Ja mikäpä se hienommalta näyttäisi kuin saksipotkumaali. Totti päättää oppia tuon huiman tempun ja taitaapa se pallo sitä opetellessa pomppia niin lamppuihin kuin naapurin pihalle. Ehtiikö Totti oppimaan potkun ja pääseekö hän koettamaan sitä ottelussa? Mika Wickströmin ja Mari Ahokoivun Totti ja saksipotku aloittaa mukavasti uuden helppolukuisen sarjan nuoresta jalkapallosankarista.

Sadie

Sadie

14.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Äiti on jättänyt Sadien ja pikkusiskonsa Mattien omilleen, kun tytöt olivat pieniä. Sadie romahtaa totaalisesti kun pikkusisko Mattie, hänen koko maailmansa, löytyy murhattuna. Poliiseilla ei ole epäiltyjä, mutta Sadie on täysin varma tappajan henkilöllisyydestä ja päättää kostaa, hinnalla millä hyvänsä. Niinpä tyttö ostaa auton ja lähtee jahtaamaan syyllistä. Mihin takaa-ajo vie ja mitä kaikkea kuvottavaa pahuutta selviää matkan varrella? Courtney Summersin pysäyttävä Sadie, jossa Sadien kerronta ja toimittaja West McCrayn podcast johdattaa lukijaa vuorotellen julmaan ja kammottavaan tapahtumavyyhtiin. ”Aion kaivertaa nimeni hänen sieluunsa.” s. 54

Eeron traktorikoulu

Eeron traktorikoulu

11.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Traktorit ovat Eeron mielestä ihan parasta maailmassa, niinpä hän päättää perustaa traktorikoulun. Eero laittaa ilmoituksen lehteen, oppilaita löytyy mukavasti ja koulu alkaa. Ja kun lumi peittää koko tienoon, on hyvä, että traktorikuskeja löytyy. Emelie Andrénin ja Salla Savolaisen hauska Eeron traktorikoulu.

K15 - lupauksia

K15 - lupauksia

7.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Isä on vihdoin kuvioissa ja saapa Roni vielä uuden (vanhan) ja mageen vaaleanpunaisen mauton, joka herättää hilpeyttä koulun muissa oppilaissa. Samat tyypit aukovat aina päätään, Ronilla meinaa mennä kuppi totaalisesti nurin, mutta onneksi on Sara ja Niko, jotka pitävät Ronin puolia. Roni tutustuu hiljalleen isäänsä ja isät poikineen päättävätkin lähteä mökkeilemään keskenään. Homma vaikuttaa mahtavalta siihen saakka, kunnes Ronin isän veli poikineen astuvat kuvaan. Miten pojat selviävät eräjormailureissusta? Jyri Paretskoin hauskaa ja nopealukuista K15-sarjaa jatkaa K15 - lupauksia, kannattaa lukaista myös sarjan aiemmat osat!

Poika joka menetti muistinsa

Poika joka menetti muistinsa

4.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tällä viikolla julkistetaan tämän vuoden Finlandia-palkintojen ehdokkaat, lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaat niistä ensimmäisenä huomenna ti 5.11. klo 10. Vuonna 2013 palkinnon sai Kreetta Onkelin Poika joka menetti muistinsa, jossa nimensä mukaan seikkailee Arto, joka menettää muistinsa. Arto ei siis muista yhtään mitään ja yrittäessään löytää jotain tunnistettavaa, törmää hän Kimoon ja lähtee pojan matkaan. Mitä kaikkea Arto Kimon kanssa kohtaakaan? 

Veren ja luun lapset

Veren ja luun lapset

31.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
On ollut kuolonnäkijöitä, yhdistäjiä, vettenkäskijöitä, tulennostattajia, tuulenherättäjiä, maanvyöryttäjiä+takojia, valonkantajia, parantajia+langettajia, näkijöitä ja kesyttäjiä. Silloin kun magiaa vielä oli. Kuningas päätti kuitenkin hävittää magian Orïshasta kokonaan, eikä mikään ole ollut entisellään karmean puhdistuksen jälkeen. Zélie on divîni ja valkeahiuksiset divînit ovat kuninkaan käskystä kaikkien hyljeksimiä matosia. Jos magiaa ei olisi viety pois, saisivat kaikki divînit kykynsä 13 vuotta täyttäessään, ja muuttuisivat majeiksi. Mutta magiaa ei ole. Käy kuitenkin niin, että talismaaneja huuhtoutuu merestä ihmisten ilmoille ja on yksi, Zélie, joka voi palauttaa magian takaisin maailmaan talismaanien avulla. Prinsessa Amari päätyy varastamaan yhden talismaaneista ja pakenee sen kanssa törmäten Zèlieen, jonka anelee auttamaan itseään. Mutta onnistuvatko nuoret matkaamaan hurjan tien magian palauttamiseksi, kun perässä on raivoisa prinssi Inan ja kuninkaan verenhimoiset joukot? Tomi Adeyemin verinen ja vangitseva Veren ja luun lapset.

Katoava muumio

Katoava muumio

28.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Apassit saavat tällä kertaa tutkittavakseen katoavan muumion arvoituksen. Ateneumiin tulee egyptiläisen taiteen näyttely, jonka vetonaulana on aito muumio. Kesken näyttelyn avajaisten tapahtuu kuitenkin kummia, valot sammuvat, musiikki katkeaa, sarkofagin luota alkaa kuulua suhinaa ja ilmaan leviää eksoottinen tuoksu. Sarkofagi leimahtaa siniseen hehkuun, arkusta nousee punasilmäinen muumio, joka tempaisee arkun olalleen ja sitten sekä sarkofagi että muumio katoavat. Onnistuvatko Apassit selvittämään tämän hautausmaalle ja muinaisen Egyptin salaisuuksiin vievän tapauksen? Tapani Baggen ja Carlos da Cruzin jännä Katoava muumio.

Zoo! - Rakkautta plz

Zoo! - Rakkautta plz

24.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Atlaksen ja Sarah-Lin välit ovat oudot eikä koulun ilmapiirissäkään ole kehumista. Jotain pitäisi keksiä, molempien suhteen. Niinpä Atlas suuntaa silmänsä ja mielenkiintonsa upeaan kuvismaikan sijaiseen Claudiaan ja ihastus menee niin syvälle, että Atlas tuijottelee kellarikomerossaan Claudian YouTube-videota hartaasti jatkuvalla syötöllä. Ilmapiirin parantamiseksi Atlas saa huippuidean, videoitavat Kellarikeskustelut, joissa jokainen saa sanoa omalla tavallaan ihan mitä haluaa. Mutta miksi kuvismaikka ei hyväksy kaveripyyntöä ja poistaa videonsa Atlaksen kommenttien jälkeen, ja mitä löytyy Kellarikeskustelujen kameran muistikortilta? Taas on sekoilua, menoa ja meininkiä tiedossa rakkaudesta riutuvan Atlaksen elämässä, Ted Forsströmin ja Kaj Korkea-ahon vauhdikas ja nopealukuinen Zoo! - Rakkautta plz.

Patrik ja superseniorit - Irene ja setelisieppo

Patrik ja superseniorit - Irene ja setelisieppo

21.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Irenen isän ryövärijoukko on pulassa, sillä pitkään aikaan he eivät ole onnistuneet ryöstöissään ja pomo uhkaa erottaa koko porukan. Irenen isä Haba-Tero päättää tehdä elämänsä keikan, johon ryövärit saavat tietämättään apua Ireneltä, Irene on nimittäin rakentanut seteleitä imevän setelisiepon. Patrik taas seikkailee supersenioreiden kanssa kaupungin alla ja he sattuvat saamaan tietoonsa Haba-Teron suunnitelman. Kummat voittavat, rosvot vai Patrik ja superseniorit? Malin Klingenbergin ja Tiina Konttilan Patrik ja superseniorit 2 – Irene ja setelisieppo.

Sirpale

Sirpale

17.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Miten olisi äkkilähtö Berliiniin? Minja jää kolmeksi viikoksi koiravahdiksi, kun muu perhe lähtee Suomeen mummoloimaan. Edessä ihana loputtomalta tuntuva vapaus! Mutta sitten kohtalo puuttuu peliin, kun oikeanlainen ote vanhasta kahvikupinkorvasta humauttaa Minjan toiseen aikaan. Aikaan, jossa kodin huoneet näyttävät samalta, mutta mikään muu taas ei. Minja matkaa ajassa ja yrittää menneisyydessä selvittää huoneeseen lukitun tytön arvoitusta ja nykyajassa valokuvaamisen lomassa tunteitaan parasta ystäväänsä (aina ajalta sukkahousu ja ruokalappu) kohtaan. Miten nykyaika kietoutuu tuohon menneen ajan perheeseen? Sanna Iston maagisrealistinen Sirpale vie matkalle sekä nykyaikaiseen että historialliseen Berliiniin.

Kokkiklubi - Amorin apulaiset

Kokkiklubi - Amorin apulaiset

14.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Madelinen paras ystävä on Rosmariini, noita, joka osaa muuttaa minkä tahansa sapuskan upeaksi herkuksi. Kerran Rosmariini muuttaa pippurimyllyn pyöräytyksellä tavalliset kaurakeksit upeiksi kuppikakuiksi, joista jaettu kuva likipitäen räjäyttää Instagramin. Kuva kerää hetkessä hurjan määrän tykkäyksiä ja yksi tykkääjistä on maailman kuuluisin kokki Amor Pääkkönen. Mutta upeiden kuppikakkujen kuvan julkaisun seuraukset ovat kurjat, sillä pian Amor Pääkkönen julkaisee päivityksen, jossa ilmoittaa heittävänsä lusikan nurkkaan iäksi. Kokin tie vie kouluruokalaan, mutta millainen soppa siellä syntyy? Miina Supisen ja Anni Nykäsen Lukupalat-sarjan vauhdikas Kokkiklubi : Amorin apulaiset.

Merikki

Merikki

10.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Hyvää Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää!Säeromaanit ovat kertakaikkisen ihastuttavaa luettavaa. Ne ovat nopeita, rytmikkäitä ja kätkevät sisäänsä niin paljon enemmän, kuin ensisilmäyksellä ikinä osaa kuvitella. Kirsti Kurosen Merikki kuvaa riipaisevasti tyttöjen välillä niin kovin karua maailmaa, jossa syvä ystävyys voi nopeassa hetkessä muuttua täysin muuksi. Johtuu se sitten omista vääristä tulkinnoista, erilleen kasvamisesta tai mistä tahansa, ei se ikinä ole helppoa. - - ”me luvattiin ollaan aina yhdessä, ollaan mekunnes elämä tai kuolema erottaa tuliko Ruusulle elämä tässä kohdassa?” s. 68

Häätanssit

Häätanssit

7.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Eliaksen äiti on menossa naimisiin Inarin kanssa. Elias ei tykkää ajatuksesta, kun kaikki muuttuu ja häntä epäilyttää, että mahtaako äiti enää edes tykätä hänestä. Onneksi isän luona kaikki on kuin ennen ja vaarikin sanoo, ettei kaikkeen uuteen ole aina helppoa tottua. Kaiken häätohinan keskellä Elias on alkanut saada mysteeriviestejä, kukahan niitä mahtaa kirjoittaa? Essi Kummun ja Marika Maijalan Puhelias Elias -trilogian päättävä Häätanssit.

Nauhoitettava ennen käyttöä

Nauhoitettava ennen käyttöä

3.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Miro on aina halunnut tietää, kuka hänen isänsä on. Ja jälleen kerran asiaa äidiltä tiedustellessaan saa hän saman vastauksen: ”Se on vaan niin... monimutkainen juttu.” Asia vaivaa Miroa kovasti ja kun eräällä kauppareissulla hänelle outo tyyppi pyytää käymään, koska hänellä voisi olla keino selvittää asia, päättää Miro käydä ainakin kuuntelemassa idean. No, idea on aika erikoinen, sillä tämä tyyppi, Heikki, väittää aikamatkustuksen olevan mahdollista vanhan jesarilla korjatun kaukosäätimen ja alkuperäisen videonauhan avulla. Hommaa testataan pienimuotoisesti ja kun tuska isän selvittämiseksi on tarpeeksi suuri, päättää Miro tehdä matkan menneisyyteen, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Onnistuuko aikahyppy ongelmitta ja selviääkö isän henkilöllisyys? Mikko Koirasen Oulun murteella sanaileva, mielenkiintoinen ja letkeä aikamatka Nauhoitettava ennen käyttöä.

Pieni numero

Pieni numero

30.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Petunia asuu Metsäkankaan lähiössä ja lähiötalo on Petunialle tärkeä paikka, sillä äiti on paikan toiminnanjohtaja ja isä kahvilan vakkariasiakas. Kun lähiötalon taideillasta ei uutisoida mediassa, päättää Petunia perustaa oman lehden. Juttujen tehtailu on hauskaa ja arjen monenlaisista tapahtumista riittää kirjoitettavaa. Mutta tuleeko Petunia vahingossa kirjoittaneeksi liiankin paljastavia juttuja? Mimmu Tihisen symppis, ajankohtaisten teemojen kyllästämä Pieni numero, kuvitus Mari Ahokoivu.

Rocky, Rauha ja rakkaus

Rocky, Rauha ja rakkaus

26.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Rocky haahuilee omilla reissuillaan kesken koulupäivän, kun hän näkee jälleen kerran erään upean tytön ja päättää tarttua hetkeen. Yllättäen homma natsaakin ja pian hän vaihtaa Snäpin tunnukset Rauhan kanssa. Nuoret alkavat hengailla keskenään ja sitten yhdellä skeittikeikalla he löytävät kavereidensa kanssa jotain karmivaa. Löytö vie nuoret yhden jos toisenkin uuden ja vanhan arvoituksen jäljille, ja siinä sivussa Rockyn rakkaus Rauhaa kohtaan kasvaa kasvamistaan. Selviääkö arvoitukset ja miten käy Rockyn ja Rauhan rakkauden? Hanna Kökön nopealukuinen, viihdyttävä ja näppärä dekkari Rocky, Rauha ja rakkaus.

Autiovajan arvoitus

Autiovajan arvoitus

23.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Lenni ja Dina tapaavat pyöräillessään Valtterin, jolla on upea BMX-pyörä. Poika lukitsee pyörän huolellisesti, mutta silti se on aamulla varastettu. Lenni ja Dina päättävät lähteä pyöräretkelle ja kun vesi on liian kylmää uitavaksi, päättävät he pyöräillä pitkin poikin. Pian he saapuvat vanhalle autiovajalle ja huomaavat tuoreet auton jäljet. Mitä autiovajalla on oikein tekeillä? Helena Brossin ja Mattias Olssonin jännä ja helppolukuinen Autiovajan arvoitus.

Niin käy vain elokuvissa

Niin käy vain elokuvissa

19.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Audrey Winters on saanut tarpeekseen romantiikasta ja aiemmin rakastamistaan romanttisista elokuvista, sillä mikään ei oikeasti kuitenkaan mene niin kuin elokuvissa. Karmean seurustelusuhteen jälkeen Audrey on jättänyt taakseen rakastamansa teatteri-ilmaisun ja yrittää nyt keskittyä mediakurssiin ja uuteen työhönsä elokuvateatterissa. Lisäksi kotona on hoidettavana äiti, joka ei tunnu selviävän millään siitä, että Audreyn isä rakastui toiseen naiseen, jätti hänet ja perusti uuden perheen. Töissä Audrey tutustuu kuitenkin valloittavaan Harryyn, joka vie Audreyn takaisin näyttelemisen pariin, zombimorsiameksi, tähdittämään omaa elokuvaansa. Rakkaus iskee tietenkin täysillä, mutta käykö tällä kertaa kuin elokuvissa? Holly Bournen ihana, hauska ja aito Niin käy vain elokuvissa.

Anna ja Elvis häähumussa

Anna ja Elvis häähumussa

16.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Vauhtia on varmasti luvassa, kun Annan mummo ilmoittaa menevänsä naimisiin ja vieläpä todella pian! Aikaa on muutama vaivainen päivä ja mummosta pitäisi saada siloteltu ja upea morsian. Onneksi paikallinen kosmetologi myy hoitolassaan myös mekkoja ja koruja, joten kaikki hoituu näppärästi samalla reissulla. Elvis tulee mukaan touhuihin perustamalla mummolle sometilit, jossa häiden valmisteluja jaetaan kaikelle kansalle. Mutta niin kuin aina, mikään ei tietenkään mene ilman vastoinkäymisiä... Saadaanko juhlat pidettyä, vai perutaanko häät tykkänään? Maria Kuutin vauhdikas ja hassu Anna ja Elvis häähumussa, kuvitus Katri Kirkkopelto ja Elviksen piirrokset Topi Kuutti.

Pilvilinna

Pilvilinna

12.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Fanny Funke pääsee harjoittelijaksi parhaat päivänsä nähneeseen loistohotelli Pilvilinnaan. Sveitsin vuoristossa sijaitseva vanha sokkeloinen hotelli vetää puoleensa rikkaita vieraita ja hotellin vuoden kohokohta on upeat uudenvuodentanssiaiset. Harjoittelijat ovat hotellissa kuin orjia, töitä on loputtomiin ja tärkeintä on huolehtia vieraiden hyvinvoinnista. Fanny tekee parhaansa, mutta aina kaikki ei mene ihan putkeen. Onneksi Fannyn iloksi hotelliin tupsahtaa töihin hotellinomistajan söötti poika Ben ja vieraaksi tulee toinen, uskomattoman upea ilmestys, Tristan. Sitten alkaa tapahtua, osa hotellin vieraista vaikuttaa epäilyttäviltä, sormus ja jopa lapsia katoaa kummallisesti ja outoja juttuja tapahtuu Fannylle sopivissa tilanteissa. Mitä ihmettä hotellissa on oikein meneillään? Kerstin Gierin suloisen hömppä Pilvilinna.

Sivut