Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Anna ja Elvis häähumussa

Anna ja Elvis häähumussa

16.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Vauhtia on varmasti luvassa, kun Annan mummo ilmoittaa menevänsä naimisiin ja vieläpä todella pian! Aikaa on muutama vaivainen päivä ja mummosta pitäisi saada siloteltu ja upea morsian. Onneksi paikallinen kosmetologi myy hoitolassaan myös mekkoja ja koruja, joten kaikki hoituu näppärästi samalla reissulla. Elvis tulee mukaan touhuihin perustamalla mummolle sometilit, jossa häiden valmisteluja jaetaan kaikelle kansalle. Mutta niin kuin aina, mikään ei tietenkään mene ilman vastoinkäymisiä... Saadaanko juhlat pidettyä, vai perutaanko häät tykkänään? Maria Kuutin vauhdikas ja hassu Anna ja Elvis häähumussa, kuvitus Katri Kirkkopelto ja Elviksen piirrokset Topi Kuutti.

Pilvilinna

Pilvilinna

12.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Fanny Funke pääsee harjoittelijaksi parhaat päivänsä nähneeseen loistohotelli Pilvilinnaan. Sveitsin vuoristossa sijaitseva vanha sokkeloinen hotelli vetää puoleensa rikkaita vieraita ja hotellin vuoden kohokohta on upeat uudenvuodentanssiaiset. Harjoittelijat ovat hotellissa kuin orjia, töitä on loputtomiin ja tärkeintä on huolehtia vieraiden hyvinvoinnista. Fanny tekee parhaansa, mutta aina kaikki ei mene ihan putkeen. Onneksi Fannyn iloksi hotelliin tupsahtaa töihin hotellinomistajan söötti poika Ben ja vieraaksi tulee toinen, uskomattoman upea ilmestys, Tristan. Sitten alkaa tapahtua, osa hotellin vieraista vaikuttaa epäilyttäviltä, sormus ja jopa lapsia katoaa kummallisesti ja outoja juttuja tapahtuu Fannylle sopivissa tilanteissa. Mitä ihmettä hotellissa on oikein meneillään? Kerstin Gierin suloisen hömppä Pilvilinna.

Legenda Kevinistä

Legenda Kevinistä

9.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Kevin on pienisiipinen ja isomahainen lentävä poni, joka elää kesyttomillä kukkuloilla kaukaisessa lännessä. Sen lempiruokaa ovat ruoho, omenat ja keksit. Eräänä yönä hurja myrsky puhaltaa Kevinin kauas tavallisten ihmisten seuduille, jossa se tömähtää suoraan korkean rakennuksen seinään. Rakennuksessa asuu hiljainen ja mietteliäs poika Max, joka pitää kaikista eniten eläimistä ja hänen hartain toiveensa on saada lemmikki. Ja sitten pullukka Kevin tömähtää Maxin talon seinään ja laskeutuu Maxin parvekkeelle! Mutta mitä Max tekee ponin kanssa? No, se ei ole ongelmista se suurin, kun myrsky nostattaa hurjan tulvan, joka peittää koko kaupungin ja tuo tullessaan outoja otuksia kansoittamaan kaupunkia. Miten kaupungin käy? Philip Reeven ja Sarah McIntyren vauhdikas Legenda Kevinistä.

Glitch

Glitch

5.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Kuuluisa Bug aloittaa opiskelun legendaarisessa Kansainvälisessä videopeliakatemiassa. Oppilailla on edessään kolme leveliä: urheilu, strategia ja mysteeri. Kaksi on ennalta määrättyjä, mutta kolmas level voi ottaa ihan millaisen muodon tahansa. Ja jälleen kerran Bug joutuu tahtomattaan pelaamaan peliä, kulissien takana kuohuu ja pelin ja todellisuuden raja on erittäin häilyvä. Kaiken lisäksi Bugin äiti on edelleen kadoksissa ja Bug käy säännöllisesti tarkastamassa äidin antamien koodien määrittämän salaisen kohtaamispaikan, mutta turhaan. Miten Bug selviää tällä kertaa ja löytyykö äiti? Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -sarjan kakkososa Glitch tarjoilee jälleen peliä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Lue ensimmäinen osa Beta ensin, jos se on vielä lukematta!

Auttamistoimisto Luna - ullakolla

Auttamistoimisto Luna - ullakolla

2.9.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Auttamistoimisto Luna odottelee uutta tehtävää ja pian sellainen hölkkääkin heidän eteensä. Huoltomies Heikkinen on ihan puhki jatkuvasta juoksemisesta, kun kerrostalon ullakon ikkuna aukeaa vähän väliä itsekseen ja hänen pitää koko ajan käydä sulkemassa sitä. Niinpä Luna saa työkeikan, joka Miron mielestä on kyllä tyhmin mahdollinen keikka ikinä. Mutta tyhmin keikka muuttuukin vallan muuksi, kun ullakolta löytyy selviä asumisen jälkiä. Kuka ullakolla piileksii? Tuutikki Tolosen ja Christel Rönnsin helppolukuinen ja vauhdikas Auttamistoimisto Luna - ullakolla.

Okaruusujen valtakunta

Okaruusujen valtakunta

29.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Freyen perhe on menettänyt kaiken isän epäonnistuneen sijoituksen takia. Nyt isä ja kolme tytärtä elää pienessä hökkelissä ja käytännössä Freye on vastuussa koko perheen elättämisestä. Tyttö on joutunut opettelemaan kaiken itse, mutta äidille kuolinvuoteella annetun lupauksen, perheestä huolehtimisen, hän on päättäny pitää. Eräällä metsästysretkellä karmivan nälän kourissa Freye huomaa kauriin, mutta kauhukseen hän näkee myös valtavan suden olevan saman saaliin perässä. Vain pieni hetki aikaa päättää, ja vaikka Freye hieman epäileekin suden olevan haltiasukuinen, päättää hän tappaa sen. Ja pian Freye saa kokea, mitä haltian hengen riistämisestä joutuu maksamaan. Hökkeliin nimittäin saapuu hurjistunut peto, joka vie Freyen korvaukseksi Prythianin valtakuntaan. Peto osoittautuu olevan yksi haltioiden ylivaltiaista, Tamlin, joka vihreine silmineen, irtoamattoman naamion verhoamine kasvoineen ja kuumine vartaloineen kiehtoo ja kuumottaa kovasti Freyea. Mikä on tuo kirous, miten se liittyy Freyeen ja onko Freyestä, tavallisesta ihmistytöstä, purkamaan kirousta? Sarah J. Maasin mukaansatempaava Kaunotar ja hirviö -mukaelma Okaruusujen valtakunta aloittaa sarjan.

Hämärävaarit

Hämärävaarit

26.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tässä kirjassa tutustutaan erikoisiin hämärävaareihin, jotka asustelevat kirjahyllyjen takana ja lukevat kirjoja, joita lainaavat ihmisten hyllyistä. Jos siis joskus et löydä kirjaasi, voi se olla hämärävaarilla luettavana! Hämärävaarit lukevat öisin, niin kuin nytkin, mutta tällä kertaa Pappa-vaarin tuoli ammottaa tyhjyyttään. Missä ihmeessä vaari on? Hämärävaarit etsivät Pappa-vaaria ja löytävät kirjapinon välistä lapun, joka kertoo vaarin lähteneen seikkailemaan. Etsintäretki vie hämärävaarit moneen hauskaan ja jännään paikkaan, mutta löytyykö Pappa-vaari? Noora Kunnaksen ja Jenna Kunnaksen Hämärävaarit.

Loppu

Loppu

22.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
27. toukokuuta tulee tieto, että jotain lopullista on tapahtumassa. Kun laskelmat saadaan valmiiksi, tiedetään, että 16.9. klo 4.12 aamulla Ruotsin aikaa Foxworth-komeetta puhkaisee maan ilmakehän ja kaikki, ihan kaikki, tuhoutuu ennen kuin komeetta edes iskeytyy maahan. Syntyy kaaos. Mitä tehdä, kun tietää tasan tarkkaan kaikkien jäljellä olevan elinajan? 17-vuotiaiden Simonin ja Tildan elämän pitäisi olla edessä, mutta yhtäkkiä se onkin lopuillaan. Lucinda taas on uudessa tilanteessa, hän ei ole enää yksin kohtalonsa kanssa ja ehtiikin nähdä miten kaikki loppuu. Mutta miten elää loppuaika, kokonainen elämä muutamassa viikossa? Juoden, bilettäen ja huumeita käyttäen, yrittämällä kokea kaiken mahdollisen? Vai pitäisikö yrittää vielä tehdä kaikki kunnolla ja oikein? Sitten yksi nuorista kuolee ja toinen leimataan murhaajaksi. Ehtivätkö nuoret selvittää totuuden? Mats Strandbergin mieleenpainuva, tunteita ja ajatuksia herättävä Loppu. Kenen kanssa sinä haluat viettää sen hetken, kun taivas muuttuu valkoiseksi ja meri alkaa kiehua?

Koiran kanssa

Koiran kanssa

19.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Mervi Heikkilän helppolukuinen Koiran kanssa kertoo, että mitä kaikkea koiran kanssa voikaan harrastaa ja millaisia työtehtäviä koirilla voi olla. Kirja esittelee lukukoira Börjen, etsijäkoira Pippin, metsästyskoira Leian, tullikoira Brunon, opaskoira Murun ja yhdeksän muuta vauhdikasta, toimeliasta, tottelevaista ja turvallista koirakaveria. Kirjassa on Marjo Nygårdin kaunis värikuvitus ja jokaisesta harrastuksesta tai työtehtävästä löytyy myös pieni tietolaatikko.

The Ghost Network – Aktivoi

The Ghost Network – Aktivoi

8.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
John ja Slack tekevät mielestään nerokkaan hakkerointipilan, mutta joku luokkakavereista käräyttää pojat teosta ja edessä on reksin puhuttelu. Tällä kertaa oudointa on teosta tuleva rangaistus, pojat nimittäin lähetetään lukukauden mittaiselle oleskelulle erityisopetusta tarjoavaan keskukseen, joka sijaitsee pienellä saarella. Keskuksessa joukkio teini-ikäisiä eliittioppilaita opiskelee tietotekniikkaa ja himotuin on it-guru Roy Lykosin kurssi, johon pääsee vain harvat ja valitut, nyt myös John ja Slack. Koulu vaikuttaa aluksi kaikin puolin täydeltä unelmalta, mutta pian nuorista alkaa tuntua, että jokin oppilaitoksessa ja heissä itsessäänkin on pahasti pielessä. Mistä oikein on kysymys? I. I. Davidsonin The Ghost Network – Aktivoi tarjoilee vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Luokan reiluin reppu

Luokan reiluin reppu

5.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Uusi kouluvuosi on taas aluillaan. Eerolla on edessä ensimmäinen koulupäivä, mutta reppua ei ole muistettu ostaa! Onneksi kaapin pohjalta löytyy isän vanha ja valtavan iso reppu, johon mahtuu vaikka ja mitä. Mutta jaksaako Eero kantaa reppua, jos se on täynnä tavaraa? Helena Brossin ja Christel Rönnsin Luokan reiluin reppu. 

Rakkaus suurempi kuin meri

Rakkaus suurempi kuin meri

1.8.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Muslimityttö Shirin kokee päivittäin ihmisten vihan New Yorkin terrori-iskujen jälkimainingeissa. Shirinin perhe muuttaa jatkuvasti ja jälleen edessä on uusi kouluvuosi uudessa koulussa, eikä se taaskaan tarjoa mitään uutta, vaan ennakkoluulot iskevät naamalle täysillä heti ensimmäisellä tunnilla. Shirin yrittää selviytyä ja estää sydämensä murtumisen pitämällä ympärillään korkeita muureja. Shirinin veli Navid taas elää täysin erilaista elämää, hän on komea ja haluttu kaveri, eikä hänen tarvitse kestää samaa kuin hijabia käyttävän siskonsa. Shirinillä ja Navidilla on yksi yhteinen rakkaus, breakdance, ja siitä tuleekin Shirinin henkireikä. Sitten jälleen kerran koulussa tulee eteen Shirinin mielestä se paskin juttu, eli parityö, johon hän saa parikseen komean Oceanin. He tutustuvat hiljalleen ja kankeasti, eikä Shirin oikein jaksa uskoa, että tuo upea poika haluaa ihan oikeasti tutustua juuri häneen. Mutta sopivatko koristähden ja muslimitytön maailmat yhteen ja miten muut suhtautuvat heidän suhteeseensa? Tahereh Mafin koskettava Rakkaus suurempi kuin meri.

Piste

Piste

29.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Vauhdikas, rytmikäs ja nerokas tarina pienen pienestä pisteestä, joka on huomaamaton, mutta jonka pitää aina olla paikalla. Kaikki tarinat päättyvät pisteeseen, olivat ne sitten miten hurjia, jännittäviä, pelottavia tai hauskoja tahansa. Mutta nyt piste on sitä mieltä, että nyt RIITTI, ei enää yhtä a i n u t t a k a a n tarinaa! Vai riittääkö sittenkään? Kaisa Happosen ja Joonas Utin Piste, hyppää kyytiin hulvattomaan menoon!

Pojille, joita joskus rakastin

Pojille, joita joskus rakastin

25.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Helteisenä kesäpäivänä on ihana sujahtaa suloisen Lara Jeanin rakkauselämän kiemuroihin. Jenny Hanin romanttinen hömppä Pojille, joita joskus rakastin tuli varmasti monelle tutuksi ensin Netflix-elokuvana, kirjakin kun suomennettiin vasta elokuvan ilmestymisen jälkeen. Lara Jeanin perheeseen kuuluu isä ja kaksi siskoa, äiti on kuollut muutama vuosi aiemmin. Ja nyt tilanne muuttuu taas, sillä isosisko Margot lähtee opiskelemaan meren toiselle puolelle. Lara Jeanilla on tapana kirjoittaa rakkauskirjeet kaikille rakastamilleen pojille, tavallaan hyvästiksi, eikä niitä todellakaan ole tarkoitus koskaan, ikinä, lähettää perille. Sitten tulee tietenkin se päivä, että kirjeet lähtevät postin vietäväksi.. Kun upea Peter Kavinsky tulee Lara Jeanin puheille, tajuaa tyttö kaikeksi järkytyksekseen, että kirjeet ovat lähteneet eteenpäin. Tästä alkaa soppa, jossa esitetään pariskuntaa ja selvitellään kirjeiden aiheuttamia sotkuja perhesotkujen lisäksi. Kuka lähetti kirjeet ja löytyykö kaiken sekasotkun keskeltä se rakkaus?

Päivä rannalla

Päivä rannalla

22.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Vaari ei enää muista kaikkia asioita ja se voi välillä pelottaa ja kiukuttaakin. Mutta tärkeintä on muistaa, että tykkääminen ei katoa mihinkään, vaikka vaarin muistot ovat välillä kovin kaukana ja välillä taas lähellä. Kirja auttaa lasta käsittelemään ja ymmärtämään läheisen ihmisen muistisairauden herättämiä tunteita. Clare Helen Welshin ja Ashling Lindsayn Päivä rannalla.

Meinioseppä

Meinioseppä

18.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Morriganin ensimmäiset koetukset ovat ohi ja on aika astua Meineikkaan Seuran kouluun. Mutta kaikki ei tietenkään mene niin kuin Morrigan ajattelee... Kun ensimmäinen koulupäivä hänen yksikölleen koittaa, vaihdetaan Morriganin lukujärjestys toiseen. Kaikkien mielenkiintoisten ja outojen oppituntien tilalle tulee yksi ainoa, Morrigania varten perustettu oppitunti nimeltään Katalien meineikkaiden tekojen historia. Meinioseppä kun kerta on, niin oppilaitos päättää varmistaa, ettei Morriganista ainakaan tule joukkotuhoasetta. Mutta miten Morrigan pääsee osaksi omaa yksikköään, jos hän käy vain yhdellä oppitunnilla ja sielläkin yksin? Sitten alkaa tapahtua outoja katoamisia ja ryhmä alkaa saada kummallisia uhkauslappuja. Kuka on tapahtumien takana? Ihana, kutkuttavan mielenkiintoinen ja valloittava Nevermoorin maailma vangitsee jälleen tässä Jessica Townsendin Nevermoor-sarjan toisessa osassa Meinioseppä – Morriganin kutsumus. Lue kuitenkin ensin sarjan ensimmäinen osa Morriganin koetukset, jos se vielä on lukematta.

Tikkumäen kepparikirja

Tikkumäen kepparikirja

15.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Iiriksellä ja Riinalla on omat lempikepparinsa ja Tikkumäen kepparikirjassa he johdattavat lukijan mukaan keppariharrastukseen. Kirjasta löytyy selkeät ohjeet mm. kepparin hoitoon, ruokintaan, tarvikkeisiin, talliin ja laitumelle ja löytyypä ohjeet myös uuden kepparin tekemiseen. Reetta Niemelän ja Salla Savolaisen Tikkumäen kepparikirja.

Aurinko on tähti

Aurinko on tähti

11.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Natashalla on illalla edessään karkoitus Jamaikalle, maahan, josta hän on lähtenyt kahdeksanvuotiaana. Natasha toivoo, että vielä joku, vaikka kohtalo (johon hän ei kylläkään usko), keksii keinon jäädä Amerikkaan. Karkoitukseen johtanut syy, isän rattijuopumus, kun ei todellakaan ole hänen vikansa. Daniel on kiltti ja hyvä oppilas, hänestä tulee lääkäri, tai niin hänen vanhempansa ovat päättäneet. Ja vanhemmat painostavat kovasti, varsinkin nyt kun hänen Harvardissa opiskeleva täydellinen isoveljensä Charlie mokaa. Edessä on haastattelu toiseksi parhaimpaan kouluun Yaleen, sillä Harvardiin Daniel ei isoveljensä takia suostu hakemaan. Muutaman sattuman kautta Natasha päätyy matkalle ”fiksaajana” tunnetun juristin luo ja Daniel on puolestaan menossa Yalen haastatteluunsa. Ja sitten heidän tiensä kohtaavat. Nicola Yoonin romanttinen ja viihdyttävä Aurinko on tähti.

Leikkimään, pahvi!

Leikkimään, pahvi!

8.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Leilalla on menossa ihan pahvi päivä, kun velikin on niin pieni, ettei se vielä osaa kunnolla leikkiä. Kotoa löytyy kuitenkin iso kasa erilaisia pahveja, mutta mitä niistä voisi tehdä? No, melkein mitä vaan! Leila laskee mäkeä ja on prinsessa, ja hän seikkailee puutarhassa ja avaruudessa. Kertomus on täynnä kivoja pahviaskarteluvinkkejä, kirjan avulla opit tekemään vaikka pahvipannun ja pahvipupit! Vuokko Hurmeen ja Suvi-Tuuli Junttilan Leikkimään, pahvi!

Elämää eteisessä, Miia Martikainen

Elämää eteisessä, Miia Martikainen

4.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Nelli Hietalan Miia Martikaiset ovat helppoa ja nopeaa luettavaa ja uusin osa jatkaa tätä samaa rataa. Nyt Miialla on edessään ylioppilasjuhlat ja ennen kaikkea mahtava Euroopan reissu kaverinsa Annan kanssa, tai siinä uskossa Miia on. Anna kuitenkin tapaa komean Eduardon ja matkasuunnitelmat muuttuvat radikaalisti. Tässä sivussa Miia pohdiskelee omia suhteitaan, kuvioissa kun pyörii Taneli, joka ei varsinaisesti ole poikaystävä mutta on ehkä kuitenkin, ja sitten on Jere. Kun tyttöjen Kööpenhaminan reissu vaihtuu Turkuun, saa Miia uutta ajateltavaa... Nelli Hietalan vauhdikas Elämää eteisessä, Miia Martikainen.

Sivut