Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Tikkumäen kepparikirja

Tikkumäen kepparikirja

15.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Iiriksellä ja Riinalla on omat lempikepparinsa ja Tikkumäen kepparikirjassa he johdattavat lukijan mukaan keppariharrastukseen. Kirjasta löytyy selkeät ohjeet mm. kepparin hoitoon, ruokintaan, tarvikkeisiin, talliin ja laitumelle ja löytyypä ohjeet myös uuden kepparin tekemiseen. Reetta Niemelän ja Salla Savolaisen Tikkumäen kepparikirja.

Aurinko on tähti

Aurinko on tähti

11.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Natashalla on illalla edessään karkoitus Jamaikalle, maahan, josta hän on lähtenyt kahdeksanvuotiaana. Natasha toivoo, että vielä joku, vaikka kohtalo (johon hän ei kylläkään usko), keksii keinon jäädä Amerikkaan. Karkoitukseen johtanut syy, isän rattijuopumus, kun ei todellakaan ole hänen vikansa. Daniel on kiltti ja hyvä oppilas, hänestä tulee lääkäri, tai niin hänen vanhempansa ovat päättäneet. Ja vanhemmat painostavat kovasti, varsinkin nyt kun hänen Harvardissa opiskeleva täydellinen isoveljensä Charlie mokaa. Edessä on haastattelu toiseksi parhaimpaan kouluun Yaleen, sillä Harvardiin Daniel ei isoveljensä takia suostu hakemaan. Muutaman sattuman kautta Natasha päätyy matkalle ”fiksaajana” tunnetun juristin luo ja Daniel on puolestaan menossa Yalen haastatteluunsa. Ja sitten heidän tiensä kohtaavat. Nicola Yoonin romanttinen ja viihdyttävä Aurinko on tähti.

Leikkimään, pahvi!

Leikkimään, pahvi!

8.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Leilalla on menossa ihan pahvi päivä, kun velikin on niin pieni, ettei se vielä osaa kunnolla leikkiä. Kotoa löytyy kuitenkin iso kasa erilaisia pahveja, mutta mitä niistä voisi tehdä? No, melkein mitä vaan! Leila laskee mäkeä ja on prinsessa, ja hän seikkailee puutarhassa ja avaruudessa. Kertomus on täynnä kivoja pahviaskarteluvinkkejä, kirjan avulla opit tekemään vaikka pahvipannun ja pahvipupit! Vuokko Hurmeen ja Suvi-Tuuli Junttilan Leikkimään, pahvi!

Elämää eteisessä, Miia Martikainen

Elämää eteisessä, Miia Martikainen

4.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Nelli Hietalan Miia Martikaiset ovat helppoa ja nopeaa luettavaa ja uusin osa jatkaa tätä samaa rataa. Nyt Miialla on edessään ylioppilasjuhlat ja ennen kaikkea mahtava Euroopan reissu kaverinsa Annan kanssa, tai siinä uskossa Miia on. Anna kuitenkin tapaa komean Eduardon ja matkasuunnitelmat muuttuvat radikaalisti. Tässä sivussa Miia pohdiskelee omia suhteitaan, kuvioissa kun pyörii Taneli, joka ei varsinaisesti ole poikaystävä mutta on ehkä kuitenkin, ja sitten on Jere. Kun tyttöjen Kööpenhaminan reissu vaihtuu Turkuun, saa Miia uutta ajateltavaa... Nelli Hietalan vauhdikas Elämää eteisessä, Miia Martikainen.

Me Ponnekkaat lomalla

Me Ponnekkaat lomalla

1.7.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Heinäkuu on se monille mieluisin kesälomakuukausi. Ponnekkaat, tuo Lontoon karvaisin perhe, suuntaa myös lomailemaan. Mikäpä se olisi rentouttavampaa kuin ihana ja hyvin ansaittu lepoloma rannalla! Kaikki ei kuitenkaan mene ihan suunnitelmien mukaan ja ongelmat löytävät tiensä hyeenaperheen luo. Miten Ponnekkaiden loman käy? Julian Claryn ja David Robertsin hassu Me Ponnekkaat lomalla.

Kolme on parillinen luku

Kolme on parillinen luku

27.6.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Coop on täysin rakastunut naapuriinsa ja parhaaseen kaveriinsa Jupeen, joka Coopin harmiksi on lesbo. Coop yrittää kavereidensa avulla päästää irti Jupesta, mutta se on äärettömän hankalaa, kun tyttö vaan on niin ihana, seksikäs, kuuma ja haluttava. Kaiken lisäksi kaveruksilla on tapana nukkua vierekkäin ja jakaa likipitäen kaikki mahdollinen. Jupe taas puolestaan odottelee elämänsä naista ja Coop yrittää unohtaa tuon elämänsä naisen seurustelemalla muiden tyttöjen kanssa. Sitten kuvioihin tupsahtaa söpö Rae, joka ihastuu niin Jupeen kuin Coopiinkin ja johon Jupe ja Coop ihastuvat tavallansa myös. Ja niin sekavansorttinen kolmiodraama on valmis. Nic Stonen kolmen kertojan Kolme on parillinen luku on paljolti seksin ympärillä pyörivä seko ja hauska tarina, jossa isona osana on oman seksuaali-identiteetin pohtiminen. Kirjailija kertookin loppusanoissaan kirjoittaneensa kirjan juuri siksi, kun olisi itsekin tarvinnut tällaista aikoinaan ja tarvitsee vielä nytkin pohtiessaan omaa seksuaalista suuntautumistaan.

Mimmi Lehmän ja Variksen kesäpuuhaa

Mimmi Lehmän ja Variksen kesäpuuhaa

24.6.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Jujja Wieslanderin ja Sven Nordqvistin Mimmi Lehmän ja Variksen kesäpuuhaa on näppärän kokoinen puuhakirja, josta löytyy erilaisia tehtäviä, tietovisa, ystäväkirjaosuus ja kolme pitkää sarjakuvatarinaa. Kirjan parissa voit siis Mimmi Lehmän ja Variksen mukana mm. selvitellä sana-arvoituksia ja labyrinttejä, etsiä eroavaisuuksia, testata tietoja Mimmi Lehmästä ja Variksesta ja täyttää ystäväsivuja kavereiden kanssa!

Painajainen kaukalossa

Painajainen kaukalossa

16.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Jääkiekon MM-kisat tarjoavat tuttuun tapaan lätkäviihdettä kevääseen. Jonne Susikin on elämänsä nousukiidossa, kaukalossa tulee tulosta ja kuvioihin tupsahtaa kaiken lisäksi kiva tyttö. Kiekkopeikot taistelevat SM-sarjapaikasta, voittoja tarvitaan ja homman pitää toimia. Mutta, niin kuin usein käy, yhtäkkiä kaikki kääntyy päälaelleen. Verkko ei enää heilukaan ja ketjukoostumusten muutokset sotkee koko joukkueen pelin. Onneksi oppi-isä Takku pohjoisesta ohjaa ja auttaa Jonnea vaikeina aikoina ja on tulossa katsomaan Jonnen peliä. Juuri kun tatsi hommaan alkaa löytyä uudelleen ja painajainen kaukalossa on selätetty, alkaa raha puhua. Nimittäin kun Jonne ketjuineen jättää varjoonsa joukkueen ykköstähden (joukkueen sponsorin pojan), alkaa tapahtumaketju, joka sotkee taas hommat kokonaan.. Kalle Veirton nopealukuinen Tähtiketju-sarjan toinen osa Painajainen kaukalossa vie pukukopin ja kaukalon hikiseen ja sähäkkään tunnelmaan.

Kepler62 Uusi maailma - 1: Kaksi heimoa

Kepler62 Uusi maailma - 1: Kaksi heimoa

3.6.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Joni on nyt Kepler62 e -heimon päällikkö, mutta homma ei oikein mene putkeen. Ruokaa on niukasti, viljelykset ei onnistu ja lisäksi joukkoon ilmestyy salaperäinen tyttö nimeltään X. X haluaa olla omillaan, mutta silti Jonin ja hänen tiensä kohtaavat yhä useammin. Levottomuudet lisääntyvät ja kapina tekee nousuaan... Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen upeasti kuvitettu ja jännä Kepler62 Uusi maailma - 1: Kaksi heimoa avaa Kepler62-sarjan toisen tuotantokauden.

Maailman viimeiset tyypit

Maailman viimeiset tyypit

20.6.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Hyvää juhannusta!Hirvittävä zombiapokalypsi on vallannut 42 päivää sitten maan ja Wakefieldin kaupungin, jossa tavallinen Jack Sullivan eli tappavan tavallista ja tylsää elämää. Nyt kaikki on toisin, lähes kaikki on zombeja ja puumajassa asuva Jack yrittää selviytyä hirviöiden keskellä suorittaen omaksi ilokseen erilaisia maailmanlopun taidonnäytteitä. Onneksi selviytymistä ei tarvitse tehdä ihan yksin, sillä Jackin paras kaveri Quint on vielä ihmisten nahoissa ja onpa koulun ladonkokoinen kovis Dirk Savagekin varsin kätevä kaveri, kun joutuu kamppailemaan karseita zombeja ja hirviöitä vastaan. Jack uskoo, että myös söpö June on vielä ihminen ja saa viitteitä siitä, että tyttö majailee koululla. Pojat päättävät toteuttaa pelastusoperaation, mutta löytyykö June ja jos, niin miten hän suhtautuu pelastusyritykseen? Max Brallierin ja Douglas Holgaten helppolukuinen ja hauska zombi- ja hirviöpläjäys Maailman viimeiset tyypit.

Pankkirosvon poika

Pankkirosvon poika

17.6.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Frankin rallikuski-isä menettää jalkansa ja äiti ottaa hatkat. Kun töitä ei löydy eikä ralliakaan ajeta yhdellä jalalla, yrittää isä pelastaa tilanteen, mutta joutuu rikollispomon armoille. Vauhdikkaiden käänteiden jälkeen isä joutuu vankilaan ja Frank päättää pelastaa hänet keinolla millä tahansa. Onnistuuko isän vapauttaminen ja kuka löytyykään rikollispomon luota? David Walliamsin ja Tony Rossin vauhdikkaasti kuvitettu ja sympaattinen Pankkirosvon poika.

Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos

Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos

13.6.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tytti haaveilee kirjailijan urasta. Edessä normaali koulupäivä, tai niin Tytti ainakin kuvittelee, mutta kun keskusradiosta alkaa kuulua ”...Päivän aluksi kuuntelemme otteita Tytti Seckelinin menestysromaanista nimeltä...”, päivä on kaikkea muuta kuin normaali. Miten ihmeessä Tytin kirjan alku on joutunut Kossun ja Koistisen käsiin? Vaikka Tytti päättää teeskennellä, että kaikki on hyvin, ei se ole kovinkaan helppoa. Koistinen käyttäytyy oudosti, Facebookiin tehdään Tytti Sekcelinin (huomaa kirjoitusvirhe..) kirjailijafanisivu ja koulun WhatsApp-ryhmässä Tytille nauretaan avoimesti. Olepa siinä sitten normaalisti ja välittämättä. Kuka on kiusaamisen takana ja onnistuuko Tytti saamaan homman takaisin hanskaan? Heidi Silvanin nopealukuinen Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos käsittelee kiusaamista sujuvassa ja kevyessä muodossa.

Yönmustaa ja ihanaa

Yönmustaa ja ihanaa

10.6.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Yoko kirjoittaa yökirjaan kaikki huolensa, ilonsa ja surunsa. Tällä kertaa Yokoa murehdittaa Anna, joka viettää paljon aikaansa Bellen kanssa, isoisä, jonka muisti alkaa reistailla ja tietenkin Daniel. Näiden lisäksi luokalle tulee myös uusi, uskomattoman kaunis tyttö Joy, johon kaikki ihastuvat. Mutta onko Joy niin täydellinen kuin kaikki luulevat? Paljon on Yokolla taas kirjoitettavaa yökirjaansa. Annika Sandelinin ja Linda Bondestamin aito ja realistinen Yönmustaa ja ihanaa.

Sydänsurujen kääntöpuoli

Sydänsurujen kääntöpuoli

6.6.2019 | Jaa täky | Teostiedot
17-vuotias Molly miettii jatkuvasti poikaystäviä ja hän on ollut ihastunut 26 kertaa. Hän ei ole koskaan seurustellut eikä saanut pakkeja, mutta ei ole kyllä koskaan tehnyt minkäänlaista aloitettakaan kenenkään ihastuksensa suhteen. Kun ei tee aloitetta, ei tule pakkeja, eipähän ainakaan joudu pulskana tyttönä naurunalaiseksi.. Sitten Mollyn elämään tulee yhtä aikaa kaksi uutta poikaa, komea hipsteri-Will ja söpö fantasianörtti Reid, voiko kahdesta pojasta tykätä samaan aikaan? Tuleeko pojista (tai ehkä vain toisesta pojasta) pelkkiä ihastusnumeroita, eikä sen enempää, vai tekeekö Molly vihdoin jotain edistääkseen rakkauselämäänsä? Becky Albertallin elämänmakuinen, hauska ja hellunen Sydänsurujen kääntöpuoli.

Venla T:n se ainoa oikea

Venla T:n se ainoa oikea

29.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Venlalla on abikevät, edessä ylioppilaskirjoitukset, joihin pitäisi malttaa lukeakin. Hankalaa se on, kun sydän on särkynyt ja se ainoa oikea Matias seurustelee kaiken lisäksi Venlan lempitädin Olivian kanssa. Onneksi kouluun tulee uskomattoman komea ja hauska espanjalainen vaihto-oppilas Jorge (eli Horhe), joka ihastuu Venlaan heti ja on Venlan kaveri, vaikka tyttö kertookin Matiaksen olevan se ainoa oikea. Vauhtia, kohellusta ja kommelluksia riittää ja onpa Venlalta päässyt unohtumaan yksi aika iso ja tärkeä juttu... Eppu ja Anna Nuotion kepeä ja hulvaton Venla T:n se ainoa oikea.

Koiramies valloillaan

Koiramies valloillaan

27.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Koiramies on puoliksi mies, puoliksi koira. Se on upea polde mutta tuhma koiru. Se tykkää palloista, luista ja mukavinta on kieriä kaikessa pahanhajuisessa töhnässä. Tässä osassa juhlitaan pomon synttäreitä, etsitään aarrearkkuvarasta ja kadonnutta Peteä sekä käytellään mm. rakkaussädettä ja tottelusuihketta. Löytyykö kadonneet tyypit ja millainen on jäätävä loppu? Dan Pilkeyn toiminnantäyteinen kohellus Koiramies valloillaan.

Tuhat kerrosta 3 - Korkeuksiin

Tuhat kerrosta 3 - Korkeuksiin

23.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tuhat kerrosta 3 - Korkeuksiin on päätösosa Tuhat kerrosta -trilogialle. Salaisuuksia, juonitteluja ja juhlia on tässä sarjassa piisannut ja nyt on aika katsoa, kuinka Ledalle, Rylinille, Calliopelle, Wattille ja Averylle käy. Ketkä päätyvät yhteen, ketkä erilleen, ketkä hautaan ja ketkä pidätetyiksi? Millaiseksi muotoutuu tulevaisuus yläkerran jetset-elämää eläville kroisoksille ja kuinka käy alakerroksissa asuville taviksille? Katharine McGeen Tuhat kerrosta - Korkeuksiin on Gossip Girl -henkistä meininkiä 2110-luvulla.

Sudenhampaat

Sudenhampaat

20.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa Tuulenkalan kaupungissa, mutta ei kuitenkaan ole. Pöllön majataloon ilmestyy arpikasvoinen muukalainen, joka tuntuu seuraavan Pöllön touhuja, Silene on kadonnut ja Matrus kihlataan rikkaalle ja hienolle kauppiaantyttärelle. Kun Pöllö näyttää olevan vaarassa, joutuu hän lähtemään matkalle ja kumppanikseen hän saa tuon arpikasvoisen miehen. Kuka tuo salaperäinen mies on ja mitä Pöllöllä on edessään kun he saapuvat Vuorikodolle? Mervi Heikkilän jännä Sudenhampaat päättää Aijalin saaren tarut.  

Operaatio Varjomies

Operaatio Varjomies

13.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Etsiväkaksikko Oliver ja Tilda saavat käsiinsä jännittävän tehtävän, kun tasangolta löytyy yllättäen outoja kuoppia ja metsässä häivähtää pelottavan näköinen varjomies. Mitä nuo oudot aina lisääntyvät kuopat oikein on ja kuka on tuo pelottava varjomies? Nokkela kaksikko alkaa jälleen selvittää rohkeasti asiaa ja varjomieheltä tipahtanut kartta ohjaa heidät mielenkiintoisen vanhan mysteerin jäljille. Jørn Lier Horstin ja Hans Jørgen Sandnesin vauhdikas Operaatio varjomies.

Magian syvempi sävy

Magian syvempi sävy

9.5.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Kell on Antari, yksi niistä harvoista, joka voi matkustaa maailmojen välillä. Hän toimii hallitsijoiden kuriirina ja salakuljettaa siinä samalla tavaroita maailmasta toiseen. Kirjassa on neljä maailmaa: ankea ja taikuudeton, tuhkalle tuoksuva Harmaa Lontoo, eloisa ja taikaa pursuava, leikatulle kukille tuoksuva Punainen Lontoo, julma ja murhaava, verelle tuoksuva Valkoinen Lontoo, sekä neljäntenä pimeyteen kadonnut, sortunut Musta Lontoo. Sitten yhdellä matkalla hiprakassa olevalle Kellille survaistaan viesti vietäväksi toiseen Lontooseen. Samalla hänelle tyrkätään maksuksi paketti, joka herättää heti kumman tunteen Kellissä. Tuo paketin esine sysää Kellin karmealle matkalle, mutta se myös tutustuttaa hänet nuoreen ja kipakkaan naiseen, Delilah Bardiin. Tämä tapaaminen osoittautuu Kellin kannalta hyvinkin hyödylliseksi, sillä Lilan seura pelastaa Kellin kerran jos toisenkin tiukasta, välillä jopa kuolettavasta tilanteesta. Edessä on hurja, verinen, maaginen ja vauhdikas seikkailu läpi maailmojen. V. E. Schwabin ihastuttava Magian syvempi sävy aloittaa Shades of Magic -fantasiatrilogian. 

Sivut