Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Suomen Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto Hannu Mäkelälle

Ajankohtaista
19.4.2018

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Suomen Kirjailijaliitto jakoi kevätkokouksensa yhteydessä 18.4.2018 vuotuiset tunnustuspalkintonsa. Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto myönnettiin kirjailija, taiteen akateemikko Hannu Mäkelälle. Palkitsemisen perusteluista: "Luomalla tunnistettavan kertojanäänen, tummissakin aiheissa lämpimän, Mäkelä on ladannut valoa niin menneisiin kuin nykyhetkeen. Muistelmaromaaneissaan Mäkelä on tuonut luoksemme ja uuteen näkymään suurimpia kirjailijoitamme Kiveä, Leinoa, Onervaa, Parosta, tai kauempaa Uspenskia ja Casanovaa. Lukuisissa lastenkirjoissaan, joiden alkujuurena on Herra Huun rakastettava hahmo, Hannu Mäkelä on toteuttanut sitä kirjailijanlaatuaan, joka on yhtaikaa riemukas ja haikea, niin kuin elämä on."

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto myönnettiin kirjailija Tuula Korolaiselle. Palkitsemisesta on uutinen Sivupiirissä. Molemmat Kirjailijaliiton jakamat palkinnot ovat arvoltaan 10 000 euroa ja ne myönnetään tunnustuksena kirjailijan koko tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi.

Lisätietoja:
Suomen Kirjailijaliitto: Kirjailijaliiton palkinnot Hannu Mäkelälle ja Tuula Korolaiselle

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

 

Kirjailija Hannu Mäkelä ja Kirjailijaliiton logo