Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Suuren journalistipalkinnon vuoden kirja 2018 -ehdokkaat julkistettu

Ajankohtaista
14.2.2019

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Suuri journalistipalkinto 2018 – ehdokkaat on julkistettu. Palkinto jaetaan neljässä palkintoluokassa ja sillä edistetään ja tuetaan hyvää journalismia. Palkinto myönnetään merkittävästä journalistisesta teosta palkinnon julkistusta edeltäneenä vuotena. Palkinnonsaajat julkistetaan suorassa tv-lähetyksessä 13.3.2019 klo 20-21.

Vuoden kirja 2018 -ehdokkaat ja perustelut:

Juha Itkonen: Ihmettä kaikki, Otava

Ihmettä kaikki - kirjan kansikuva

"Mahdottomista vaihtoehdoista on tehtävä valinta, joka raastaa parisuhdetta ja perhettä ennen, jälkeen ja ikuisesti. Ratkaisu oikeudesta elämän ihmeeseen ja vastuu toisten tulevaisuudesta vievät kohtuuttomalla tavalla perimmäisten kysymysten äärelle. Silloin jokainen on lopulta yksin. Omakohtaisista aineksista syntynyt romaani vie lukijan mukaan arvokeskusteluun."

 

Minna Rytisalo: Rouva C, Gummerus 

Rouva C - kirjan kansikuva

"Lehtorin rouva Canth elää onnelliseksi kasvavan avioliiton, jossa puolisot yhdessä työskentelevät tärkeinä pitämiensä asioiden puolesta. Kannustavan hengenheimolaisen tuki vie rouvaa eteenpäin vielä silloinkin, kun työtä on jatkettava yksin. Edelläkävijän osa ja itsensä alttiiksi asettaminen ei vaadi paljon, vaan kaiken. Vaikuttava romaani avaa ikkunan historiallisen henkilön yksityiseen maailmaan."

 

Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin, Otava 

Naiset joita ajattelen öisin - kirjan kansikuva

"Naiset sadan ja satojen vuosien takaa eivät jätä rauhaan, vaan rohkaisevat ja inspiroivat matkaamaan maailman ääriin asti. Kun mieli komentaa liikkeelle, pelot ja elämän esteet sysätään syrjään. Uteliaisuus ja uuden jano pakottavat tutkimusmatkoille, joilla voi löytää vaikkapa oman itsensä. Historian yönaisille kaikki oli mahdollista, mihin riittää tämän ajan ihmisen rohkeus?"

 

Lisätietoja:
Suuri journalistipalkinto

 

Katja Kyllönen / Sivupiiri