Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Joensuun kirjallisuustapahtuma

Joensuu
14.9. 12:00
15.9. 12:00
16.9. 12:00
Joensuun kirjallisuustapahtuma – Eläin kirjallisuudessa ja toisissa taiteissa 14.–16.9.2018. Tapahtuma on avoin, keskusteleva yleisötilaisuus, jonka esiintyjiksi kutsutaan suomalaisia kirjailijoita sekä tutkijoita.

Joensuun kirjallisuustapahtuma on avoin, keskusteleva yleisötilaisuus, jonka esiintyjiksi kutsutaan suomalaisia tunnettuja ja arvostettuja kirjailijoita sekä tutkijoita. Tapahtumaan liittyy myös oheisohjelmaa, kuten runokaraoke, jamit ja elokuva- tai teatteriesityksiä. Syksyn 2018 tapahtuma on järjestyksessä yhdeksästoista ja teemaksi on valittu ”Eläin”.

Teemasana eläin viittaa laajalti ihmisen luontosuhteeseen, erityisesti ihmisen ja eläimen monimutkaiseen suhteeseen.  Kautta ihmiskunnan historian eläimillä ja eläinhahmoilla on ollut niin konkreettinen kuin symbolinen asemansa ihmisen kuvastossa (luola- ja kalliomaalaukset), kertomuksissa (mytologiat, kansansadut, nykykirjallisuus) ja arkitodellisuudessa (villieläimet, hyöty/tuotantoeläimet, lemmikit). Viime aikoina ihmisen luontosuhteen monimutkaistuessa niin järkisyille perustuva kuin tunneperäinen suhde eläimiin on tullut kasvavassa määrin niin taiteilijoiden, kirjailijoiden kuin eri tieteiden edustajien mielenkiinnon kohteeksi.

Joensuun kirjallisuustapahtuma -logo