Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Kirjalitta 2022

Tampere
8.11. 9:00
9.11. 10:00
10.11. 10:00
11.11. 10:00
12.11. 11:00
Kirjalitta on koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali.

Luvassa on työpajoja, kirjailijavierailijoita sekä muita tapahtumia, joiden kautta voi sukeltaa tarinoiden maailmaan.

Tapahtuman kuvaus:

Kirjalittaa vietetään kahdeksatta kertaa Tampereella 7.-13.11.2022 teemalla Maailma kynässä! Tänä vuonna Kirjalitassa matkataan tarinoiden kyydissä eri maailmoihin. Todelliset ja mielikuvitusmaailmat vievät sinut pohtimaan maailmankaikkeutta, fantasiamaailmoja, maapallon rakennetta ja ihmismieltä.

Festivaaliviikon ohjelmassa on eri ikäisille suunnattuja työpajoja, kirjailijavieraita, esityksiä, Nuoret kirjoittavat kaupunkia -tekstinäyttely, Kirjaviisaat-kirjatietokilpailu ja paljon muuta.

Lauantaina 12.11. Kirjalitta huipentuu työpajapäivään nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. Päivän aikana nähdään muun muassa nukketeatteriryhmä Taiga-Maton ja Konstaapeli Danielin esitykset sekä perehdytään lumotun Tampereen kartastoon Laura Ertimon ja Satu Kontisen johdolla.

Kirjallisiin maailmoihinsa viikon aikana puolestaan opastavat kirjailijavieraat Miina Supinen, Anu Holopainen ja Hannele Huovi sekä moni muu. Ohjelmaa tullaan näkemään Tampereen kaupunginkirjaston pää- ja lähikirjastoissa, Lastenkulttuurikeskus Rullassa sekä Monitoimitalo 13:ssa.

Hyppää kyytiimme tutkiskelemaan kirjoitettujen ja puhuttujen tekstien eri maailmoja!