Kaj lär sig åka skidor

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jag tänker aldrig mer gå i skidskolan, säger Kaj efter sin första dag i backen då han bland annat orsakat ett dominofall i hela sin skidskolegrupp.

I boken får man följa Kaj under hela veckan i fjällen: från hans första stapplande steg i otympliga pjäxor, via många misslyckanden till slutlig triumf och glädje.

Kaj åker skidor är en fartfylld, inspirerande och pedagogisk saga om att vara liten och lära sig åka skidor. Att åka slalom är så fantastiskt roligt när man kan det. Men att lära sig åka skidor är trixigt, bökigt och svettigt. Att motivera barnen till att forsätta när tårarna sprutar är inte lätt.

Katarina Ekstedts mål med Kaj lär sig åka skidor är att den ska fungera som hjälp och stöd för både barn och föräldrar. Kaj åker skidor har många pedagogiska inslag som alla barn kan känna igen från skidskolan, som t.ex. att åka glasstruten, köttbulle och spagetti samt flygplanet. Men boken ska också hjälpa barnen att se framåt. Se att de faktiskt kommer att lära sig åka skidor och att det kommer att bli roligt. Bokens illustrationer i snygg retrostil är gjorda av Thomas Olsson.

Bilderbok. 3-6 år.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

31

Språk

Illustratör