Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rysk roulette

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Manuset till annekteringen av Krim skrevs redan förra året av kalla krigets och spionromanernas mästare Tom Clancy. Tom Clancy Svenska Dagbladet I Tom Clancys sista roman har Ryssland fått en ny diktatorisk ledare. Hans namn är Valerij Volodin och hans planer är att återta makten över de forna satellitstaterna. Snart visar det sig att hans väg till makten bygger på en mörk hemlighet som ligger djupt begravd sedan decennier tillbaka. Världen håller andan. Är kärnvapen det enda som återstår för att stoppa honom? Konflikten är skrämmande aktuell, men USA:s president Jack Ryan räds inte utmaningen. För att hitta nya angreppsvinklar anlitar han sonen, Jack Ryan Jr, med erfarenhet av att infiltrera utländska säkerhetstjänster.

Rysk roulette är den nionde boken om Jack Ryan. Persongalleriet är väl förankrat och de inbördes relationerna är mångbottnade. Med Clancys osvikliga förmåga att skildra internationella konflikter är det politiska spelet lika realistiskt som spännande.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

673

Språk