Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Allting nytt

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kriget är slut. Södern har förlorat.

Josephine Weatherly kämpar för att bygga upp sitt liv igen när hon tillsammans med sin familj återvänder till plantagen i Virginia. Men det går inte att förneka att kriget har förändrat allt: familjens hus och mark har förlorat sin prakt, Josephines far och bror har stupat och hennes överlevande bror Daniel är en bitter och nedbruten man.

Hennes privilegierade liv är nu en dröm som tillhör det förflutna.

Josephine inser snart att livet nu handlar om daglig överlevnad – och att Lizzie, en av de få tjänare som stannat kvar, är den enda person som kan lära henne allt hon behöver veta. Josephines mor är även hon fast besluten att bygga upp White Oak igen . . . men hon drivs av ett bittert hat.

Kan hoppet – och en sargad tro på Gud – överleva i all förödelse?

Den bästsäljande författaren Lynn Austin ger läsaren en levande bild av de svåra åren efter det Amerikanska inbördeskriget genom att i en gripande berättelse skildra en dotters, en mors och en frigiven slavs sammanflätade öden.

(Bornelings)

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

394

Förlag

Språk

Översättare