Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

En utflykt

Typ
noveller
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
En utflykt är Novellix nr 51. Novellix ger ut noveller, nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se
Originalspråk
Textutdrag
"De parkerade bilen, Larnas glada röst klingade genom trädgården, och Toves oro återvände för hon hade inte talat om för Max att Larna skulle komma annat än genom lappen som hon hade lämnat på köksbänken. På den hade hon uttryckt det som om Larna hade bjudit sig själv, vilket sett ur en synvinkel kanske var sant men sett ur en annan var helt fel. Där har vi ju honom, ropade Larna och knackade på rutan, hej Maxi. Maxiii. Hon skrattade högt, och Max hoppade till där han stod vid diskhon och sköljde sallad. De dundrade in. Tove brukade inte dundra."
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
45
Förlag
Språk
Översättare
Lisätietoja
Översättning från danska av novellen En udflugt ur författarens Postkort til Annie.