Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Huset vid havet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning


Nicolai och Bea har varit tillsammans en kort tid, då Nicolais pappa köper ett hus i den lilla ensliga byn Vindfjorden i Nordnorge. Nicolai bjuder Bea att fira en del av sommarlovet i huset, bara de två. Tanken är att de ska få vara tillsammans på tumanhand, med allt vad det innebär.
Huset och hela byn genomsyras av hemligheter och det är oklart hur den förra ägaren egentligen dog. Bea och Nicolai börjar luska i hemligheterna och det hela utvecklar sig till en riktig deckarhistoria. Tyvärr så blir det inte mycket av kyssar och smek, antingen blir de avbrutna eller så missförstår de varandra på olika sätt. Hemligheter och brott i det förflutna vävs samman med händelserna kring dödsfallet i huset. Det blir ganska spännande med många överraskande vändningar.
Huset vid havet är en riktigt trevlig pusseldeckare i en lite ovanlig miljö. Månne det inte dessutom blir tillfälle för kärlek också?
Catharina / Sidospår


Nicolais pappa har fått nys om en fantastisk affär. Han har blivit erbjuden att köpa ett hus med strandtomt i Nordnorge för ett osannolikt bra pris. Han och Nicolai åker tillsammans upp för att titta på det, och Nicolai gillar vad han ser. Han bestämmer sig för att åka upp till huset på sommarlovet tillsammans med Bea, tjejen han precis blivit ihop med, och som han hoppas få en chans att lära känna ännu bättre. Så långt från annan bebyggelse, och flera timmar från kompisar och föräldrar finns det inget som kan störa.

Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. När de på kommer upp till huset får de reda på att husets förra ägare, en äldre dam, har dött under mystiska förhållanden. Bea och Nicolai blir nyfikna och bestämmer sig för att börja luska i historien. Det framkommer också att tragiska och ouppklarade händelser från åttiotalet fortfarande påverkar det lilla samhället där huset ligger. Vad var det egentligen som hände då? Och har den gamla damen dött en naturlig död, eller ligger det mer bakom? Bea och Nicolai börjar mer och mer inse att huset vid havet kanske inte är den perfekta platsen för romantik trots allt 

Hans Olav Lahlum är en populär deckarförfattare i Norge. Huset vid havet är den första boken han skrivit som riktar sig till ungdomar.

(Opal)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

315

Förlag

Språk

Översättare