Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Svensk synd

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Otto och hans mamma är på flykt. Hela deras liv går ut på att fly. De flyr undan Ottos farsa, som hotat att döda dem. De kan inte lita på någon. De får absolut inte taggas på instagram eller facebook. Polisen kan ingenting göra. Otto och mamma har en deal: de avslöjar ingenting om sitt liv för någon någonsin. De stannar aldrig länge på samma ställe. De är på flykt.
Den här gången kommer de till den lilla hålan Ryda. Ryda är en så liten ort att man inte ens hittar den på Google. Perfekt ställe alltså. Här kan de stanna och vara relativt trygga, åtminstone en tid. Det visar sig ganska snart att Ryda inte är en trevlig liten landsortsby. Här härskar sekten Evigheten, de som inte hör till sekten är syndare. Det vilar ett mörker över byn, ett mörker som blir tätare ju längre in i berättelsen man kommer. Här finns medlemmarna i Evigheten, allt från pastorn och polisen till skolkuratorn. Här finns också byoriginalen, de som bränner hembränt, odlar marijuana eller samlar ihop resterna av människor som kastat sig under tåget. I Ryda är det många som kastar sig under tåget, osannolikt många. Otto börjar gräva i vad som egentligen är på gång. Hela samhället genomsyras av hemligheter, den ena värre än den andra...
Samtidigt är Otto en relativt vanlig ung kille, med allt vad det innebär. Han funderar på livet och på döden, han är intresserad av flickor och böcker, han kör bil utan att ha körkort och svär så det osar. Det vanliga tonårslivet och de mörka hemligheterna i Ryda finns sida vid sida.
En mycket rå och mörk berättelse. Samtidigt så spännande att man inte kan sluta läsa. Och när man alldeles andfådd kommer till slutet, så vill man veta mera!
Catharina / Sidospår


Tyvärr kan jag inte berätta var i Sverige vi är. Inte för någon. Inte ens för Karin, en tjej jag hängde lite med i Norrköping innan vi stack. Det finns alltid en risk att fel person hör, att man taggas på ett foto på Insta, någon skriver en rad på Facebook, sen är det kört. Vi har regler, morsan och jag, och den viktigaste av dom är att inte avslöja ett skit.

Otto och hans mamma är ständigt på flykt och hamnar i Ryda - en skitig håla mitt ute i ingenstans. Här finns bara skog och risiga original som bränner hemma. Och kyrkan förstås, som typ 99 % av samhällets invånare tillhör. Kanske är Ryda the place to hide om man har en mörk hemlighet? Synd bara att Otto inte är den enda som har något att dölja. Jävligt synd.

Svensk synd är en rå, samtida roman för unga vuxna av författaren till Så värt och den kritikerrosade Affektion.

(Rabén & Sjögren)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

361

Språk