Skogens melodi

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

CD: Drömmen op.13 nr 5 ; Granen op. 75 nr 5 ; Impromptu op. 5 nr 5 ; Souvenir op. 99 nr 3 ; Valse triste op. 44 nr 1 ; Finlandia op. 26.
Musik är som en fjäril. Om man vrider och vänder på den och studerar den i sin hand, försvinner lystern ur vingarna. Den flyger vidare, men strålar inte mer. Skogens melodi är en fin berättelse om en stor kompositör och hans musik. Boken för oss in på en upplevelsemässig tidsresa in i Jean Sibelius värld med hjälp av bild, text och musik. Med boken följer en skiva, där cellisten Jussi Makkonen och pianisten Nazig Azezian spelar några av Sibelius mest älskade musikstycken. Bilderboken ges ut för att fira Sibelius 150-årsjubileum och har förverkligats på ett sätt som hyllar den store mästarkompositören: konstfärdigt och vackert ända till den sista tonen och det sista penseldraget.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

i Jean Sibelius fotspår

Utgivningstid

Sidantal

39

Språk

Översättare

Lisätietoja

Boken är en del av Jean Sibelius 150-årsjubileum.
Skivan består av Sibelius kompositioner spelade av Jussi Makkonen, cello och Nazig Azezian, piano.

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

39

Språk