Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det är du, inte jag

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

För att sommarplanerna inte ska gå i stöpet tar Linn värvning som matros på pappas kompis Björns segelbåt. Jobbet är inte drömmen, men lönen är det. Så går turen mot Köpenhamn. Linn lagar mat i kajutan, låter sig motvilligt roas av Björns historier om kvällarna, och försöker stå ut med att han daskar henne på rumpan. Sen går allt överstyr. Nora Strömman skriver rappt och uppkäftigt. Det handlar om vad man är beredd att göra för att komma till Rhodos. Men det handlar också om en het pojke som bjuder på glass på Gotland, och om förälskelse.

Nora Strömman (f. 1980 i Åbo) bor i Esbo, är utbildad kultur producent och jobbar på dagarna med hörselfrågor. Hon har tidigare gett ut barnböcker som avbildar dagens samhälle genom djur med mänskliga egen skaper tillsammans med brodern Kasper Strömman. Det här är Noras Strömmans första ungdomsbok.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

131

Språk