Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Själarnas bok

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Varje år under ett decennium hittades en ung kvinnas kropp vid jultid i Edinburgh: naken, med halsen avskuren, kroppen rentvättad. Tio år, tio kvinnor.
Det sista offret, Kirsty Summers, var kriminalkommissarie Tony McLeans flickvän. Men "Julmördaren" begick ett misstag. I en källare under en butik hittade McLean en tortyrkammare och satte stopp för serien av brutala mord. Tolv år senare har en medfånge just mördat den inspärrade Julmördaren. Men när julhelgen kommer dyker en kropp upp. En ung kvinna: naken, rentvättad, med halsen avskuren. Är det en copycat-mördare? Har fel man suttit bakom galler alla dessa år? Eller finns det en ännu mörkare och otäckare förklaring? Kommissarie McLean måste återuppta sitt livs otäckaste fall och komma på vad han har missat innan mördaren slår till igen.
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Konkreta platser för händelserna
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Undertitel
andra boken om kommissarie McLean
Utgivningstid
Sidantal
366
Förlag
Språk
Översättare