Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Lilla grisslan Sigge

Typ
bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Lästräningshäften. De tre böckerna Lilla grisslan Sigge, Lilla göken Göran och Dödgrävaren - en spännande insekt är skrivna av Karin Danielsson och utgör bokpaketet "Mitt naturbibliotek - faktasagor", tre häften som ingår i en barnboksserie om djur och natur. Författaren Karin Danielsson är även speciallärare och har tidigare skrivit läromedel för grundskolan. Fakta och fiktion blandas på ett lockande sätt i dessa lättlästa böcker för barn runt 6-7 år.
Lilla göken Göran växer upp hos fosterföräldrar efter att hans mamma lagt sina ägg i en sädesärlas bo. Unga grisslan Sigge blir ringmärkt på väg till havet där hans pappa väntar för att visa honom fina fiskevatten. Att naturen är makaber och otäck framgår i boken om insekterna, Dödgrävarna - en spännande insekt, där honan matar sina larver med ett kadaver för att sedan själv dö och bli uppäten. Berättelserna kompletteras av fina och detaljrika akvarellbilder av illustratören Pia Niemi.
Personer, aktörer
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
24
Förlag
Språk
Illustratör
Lisätietoja
Faktagranskare: Stellan Hedgren
Muu tekijä