Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sorg

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Andrew Hollerans prisbelönta och lågmälda roman Sorg, där en medelålders man kämpar med efterverkningarna av att ha sett sina närmaste duka under i 80- och 90-talens aidskatastrof.
Sorg är en kortroman om att finna en mening i att existera som överlevare.

Sorg handlar om den generation homosexuella män som överlevde aidsepidemin, i den lågmälda men suggestiva berättelsen om en man som flyttar till Washington för att hantera sorgen efter sin bortgångna mor. I stadens bögkretsar möter han åldrande män som inte vågar vidröra minnena av de vänner som insjuknat och dött. ”Homosexuella emeritus” vars liv är påminnelser om något som omvärlden inte vill minnas. Han speglar sig i president Lincolns änka, vars ande vilar över staden. Mary Lincoln, som aldrig tog sig igenom sorgen efter sin mördade make, utan levde vidare som ett spöke.

Andrew Holleran (född 1944) är en av USA:s främsta skildrare av amerikanskt bögliv efter Stonewall. Sorg utkom på engelska år 2006.

(Atlas)

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

159

Förlag

Språk

Namn

Första publikation

ja

Språk