Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tsatsiki och Hammarn

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

20 år efter debuten får vi återse Tsatsiki- Tsatsiki Johansson i två nyskrivna berättelser. Hela serien kommer dess utom i nyutgåvor, med uppdaterade texter och ny layout av tonsäkra Sarah Sheppard. Allt för att en ny generation ska få ta del av dessa varma och fängslande böcker som hör till vår tids verkliga klassiker.

Ingenting är kul längre, tycker Tsatsiki. Särskilt okul är det att Göran och Morsan bara bråkar, att det inte finns några pengar och att grannen von Prutt klagar på allt. Dessutom tycker tjejerna i klassen att Tsatsiki och Hammarn är helt värdelöst barnsliga (trots att Tsatsiki har fyllt fyra hår.) Enda ljusglimten är att pappa bläckfiskaren har lovat att de ska få vara hela sommarlovet i Agios Amos. Men vuxna bara lovar och lovar. Ska man komma någonstans och få lite kul här i världen får man fixa det själv, så mycket fattar Tsatsiki. Och det tänker han göra.

9-12 år.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

205

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Den sjätte boken i serien om Tsatsiki.