Stockholmsjävlar

Typ

kåserier, samlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det finns inget som förenar svenskarna så som deras förakt för Stockholmare. Stressade, sura och självgoda vad är det egentligen för fel på dem? Stockholmaren är en riktig jävel, med de fel och brister en jävel har - från ren ondska till sprallig okunnighet och dumhet. Du vet att du är Stockholmsjävel när: Du inte fattar att du också har dialekt Du inte kan äta utan att lägga ut tallriken med mat på instagram Du inte har en aning vilka dina grannar är Du tror att rödljus är mer ett förslag än en lag Du nån gång har tagit taxi till gymmet Du låtsas sova så du inte ska behöva ge upp din plats på bussen, för äldre eller gravida Du inte använder bilen på flera dagar eftersom du hittat en perfekt p-plats där du bor Du tror att filmen Jägarna är en dokumentär Du nån gång har blivit påkörd av en cyklist Du gör inga spontanbesök hos Stockholmare.- Kom han bara förbi? Sådär utan förvarning?- Visst, och han frågade om jag hade satt på kaffet och om det bjöds på nybakat!- Otroligt primitivt, vad trodde han egentligen? Att du ens vågade öppna dörren, det kunde ju ha varit värsta galningen!
Komikern, och lantisen, Jan Bylund beskriver nu äntligen hur de funkar, de där som bestämmer i Fjollträsk. På tv gör de program för sina kompisar, som politiker tänker de inte längre än vad tunnelbanan räcker och på semestern är de som fiskmåsar skriker och skitar ner. Vi andra muttrar: Stockholmsjävlar!

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

174

Förlag

Språk

Illustratör