Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den nya världen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den nya världen är del två i den dystopiska trilogin The Young World där världen drabbats av en fruktansvärd pandemi. En del Hungerspelen och en del Flugornas herre kryddat med svart humor.

Donna, Jefferson och de andra i Washington Square-klanen är i säkerhet hos den amerikanska armén. Men det är en inbillad trygghet och snart står det klart att ett dödligt maktspel pågår mellan Kommittén för återuppbyggnad och en motståndsrörelse. Kommittén är beredd att låta Sjukdomen härja fritt över hela den amerikanska kontinenten för att möjliggöra en säker återinflyttning, medan motståndsrörelsen vill dela ut Botemedlet till ungdomarna som är kvar och låta dem leva.

En nervkittlande apokalyptisk thriller om en värld drabbad av en fruktansvärd pandemi och om dess förödande geopolitiska konsekvenser.

(B. Wahlströms)
Donna, Jefferson och de andra i Washington Square-klanen är i säkerhet hos den amerikanska armén. Men det är en inbillad trygghet och snart står det klart att det pågår ett dödligt maktspel mellan Kommittén för återuppbyggnad och en motståndsrörelse. En nervkittlande apokalyptisk thriller om en värld drabbad av en fruktansvärd pandemi och dess förödande geopolitiska konsekvenser.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

309

Språk

Översättare

Lisätietoja

Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Överlevarna.