Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Allt vi såg var lycka

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

”Jag tänkte att man inser att lyckan finns där först efteråt; man vet aldrig när man befinner sig mitt i den, i motsats till smärtan.”

Antoine är försäkringsspecialist. Hans arbete går ut på att bedöma försäkringsfall och beräkna hur stor ersättning som ska betalas ut. Varje dag sätter han ett pris på människors ägodelar och kroppsdelar – till och med på deras liv. En dag börjar Antoine se tillbaka på sin uppväxt och tar oss med in till mänsklighetens allra innersta. Går det att älska utan att vara älskad? Går det att förlåta andra? Går det att förlåta sig själv?

Efter succén med Allt jag önskar mig är Grégoire Delacourt tillbaka med en roman som finkänsligt och klurigt skildrar en familjs förändring. Delacourt är en mästare på att balansera allvar med humor och värme.

Grégoire Delacourt, född 1960, är fransman och arbetar i reklambranschen. Delacourt fick sitt stora genombrott med Allt jag önskar mig, som har översatts till 30 språk och sålt i flera hundra tusen exemplar världen över. Allt vi såg var lycka är hans fjärde och senaste bok.

”Jag kan inte påminna mig om att någonsin ha läst en så ljus tragedi.” PARIS-CI LA CULTURE

”Prosan är färgstark och poetisk, med ett precist språk och en berättelse som ibland är smärtsam; det är ett storslaget budskap om sonlig, broderlig och slutligen om faderlig kärlek.” LES NOTES BIBLIOGRAPHIQUES

(Sekwa)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

303

Språk

Översättare