Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Det är inte meningen att man ska vara här

Typ
tecknade serier, album
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
En verklighetsbaserad äventyrs-serieroman

Två skepp med 135 män lämnar Londons hamn den 19:e maj 1845. Fjortonårige Thomas Evans från Skottland tar jobb på ett av skeppen. Det visar sig vara Sir John Franklins expedition för att hitta Norvästpassagen - en nordlig genväg från Europa till Asien. Efter ett kort stopp vid Diskobukten på Grönlands västkust fortsätter de in mot Kanadas norra kust. Sedan är spåren borta.

Under de följande 170 åren har forskare och vetenskapsmän försökt kartlägga vad som hände med besättningen. De har kunnat konstatera att de gått under av matförgiftning, köldskador och kannibalism. Vintern 2014 hittades ett av skeppen vid King Williams Land på nio meters djup. Arbetet att bärga skeppet har precis börjat.

"Det är inte meningen att man ska vara här" är en serieroman baserad på Franklinexpeditionen.

Thomas Olsson (f. 1979) har tidigare utkommit med tre böcker, Rogert, världens bästa pojkvän (2007), Rogert, dubbelmoralens väktare (2010) och Församlingen (2013).
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
en serieroman
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
216
Språk