Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dagar utan ljus, nätter utan mörker

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En man skickar meddelanden till en kvinna. Han ingår i en ubåtsbesättning som plötsligt fått order om avfärd. Men de får inte veta vad uppdraget gäller. Han fortsätter att skriva. Om sig, om henne, om sitt liv. Hon svarar också, men hennes meddelanden kommer sällan fram. Ubåten får order om att gå ner till så stort djup att den förlorar kontakten med omvärlden. Mannen slutar ändå inte. En dag kommer meddelandena att nå fram. Det är det som håller honom uppe under den riskabla operationen.

Vad händer med en människa när hon är omgiven av främlingar? Främlingar som skulle kunna bli till fiender. Vad gör en man om den enda människa han litar på är oändligt långt ifrån honom, och den länk som binder dem samman är skör och opålitlig?

David Norlin, bor i Göteborg med fru och två barn. Han är psykolog och arbetar för närvarande med en avhandling om föräldrar till barn med funktionshinder.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

235

Språk