Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Att dö om våren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Med ett vackert, precist och rytmiskt språk har Ralf Rothmann skapat en roman som The Guardian jämför med Remarques, Bölls och Grass centrala skildringar om krigets vansinne.

Det är andra världskrigets sista vår. Walter och Friedrich är bara sjutton år och drängar på en stor gård i Nordtyskland. De mjölkar och sköter djuren på dagarna, dansar, festar och flörtar med flickor på kvällarna. Kriget tycks långt borta, men då dyker ett par officerare upp, och bara två dagar senare tillhör pojkarna mot sin vilja ett SS-förband på väg mot Östfronten i ett hopplöst krig.

Våren, denna vackra tid med löften om framtid och kärlek blir till ett rent martyrium.Ralf Rothmann är född 1953 i Schleswig och tillhör det absoluta toppskiktet av tyska författare. Ett centralt tema i Rothmanns författarskap är frågan om traumatiska upplevelser sätter sig i våra gener och ärvs vidare från en generation till nästa.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

206

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

191

Språk

Översättare