Livet är en jävla fest

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Megg är en deprimerad, nersupen och drogmissbrukande häxa som lever på sjukpenning. Hon och hennes pojkvän, katten Mogg, bor tillsammans med en kompis, ugglan Uggla. De tre hänger ofta med Varulv Jones, som är en slirig typ som har två söner han knappast borde ha rätt till nåt slags vårdnad av.

Det som vid första påseendet verkar vara en serie festliga episoder om glada upptåg bland sexuellt frisläppta knarkare visar sig vid närmare påseende vara en mer raffinerad studie i mellanmänskliga relationer, underklassens syn på mer lyckade samhällsmedborgare, psykisk ohälsa, socialt arv samt olika sätt att vara queer eller trans i ett samhälle där inte alla är helt toleranta.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

284

Förlag

Språk

Lisätietoja

Materialet ursprungligen publicerat i samlad form i Megg and Mogg in Amsterdam, One more year, tabloiden Performance och fanzinet Inessential garbage.

Utgivningstid

Sidantal

356

Förlag

Språk