Hamlet sade det vackrare

Typ

pjäser, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hamlet sade det vackrare är en historia om tre ungdomar som livet farit hårt fram med. Mackes föräldrar super. Katarinas styvpappa har förgripit sig på henne och Volodja har ingen alls att ty sig till i denna värld. Det finns inte mycket hopp för dem, men när ett cirkussällskap kommer till orten syns med ens lite ljus i tunneln… Pjäsen har framkommit under sammankonster och samtal med ungdomar på skolhemmet Lagmansgården i Bennäs.

Harriet Abrahamsson (1969) är skådespelare och dramatiker. Hon har skrivit pjäser för barn och unga och gett ett par bilderböcker på Söderströms förlag. Dessutom har hon regisserat ett antal föreställningar på olika professionella teaterscener. Hennes pjäser har spelats på Folkteatret i Köpenhamn, samt i Finland på bl.a. Svenska Teatern, Wasa Teater, Teater Veus och Sirius Teatern.

Paul Olin (1962) är skådespelare, regissör och dramatiker som har skrivit ett tiotal pjäser för scenen. De har uppförts på Svenska Teatern, Åbo Svenska Teater, Wasa Teater, Unga Teatern och Sirius Teatern.

Pjäsen tilldelades det Boismanska pjäspriset 2015 och uruppsättningen av pjäsen i Paul Olins regi för Wasa Teater tilldelades Antonia-priset 2015.

(Labbet)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en ungdomspjäs

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

72

Förlag

Språk