Kartan

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Två barn tar skydd för regnet då det plötsligt händer En dörr till sagans värld öppnas och ut kommer en kung. Han hinner precis ge barnen en karta innan han brutalt blir bortförd genom dörren igen. Barnen förstår att kungen måste räddas! Men hur? Med hjälp av två snabbt ritade nycklar tar de sig in i den förtrollade världen och med kungens karta som vägledning ger de sig av på en räddningsaktion: In genom dörren, under havet, genom ett tropiskt landskap, över en hög bro och högt upp i luften...

Kartan är en fantasieggande berättelse som verkligen bekräftar det gamla talesättet: En bild säger mer än tusen ord..

Boken är den andra delen i en kritikerrosad trilogi, där den första delen Resan tilldelades Caldecott Honor 2014.

Aaron Becker, född 1974, debuterade 2013 som bilderbokskonstnär med Resan, men han är långt ifrån någon nybörjare. Becker har tidigare arbetat för filmstudier, som Lucasfilm, Disney och Pixar med storfilmer som Polarexpressen och Bilar. Aaron Becker har rest mycket runt om i hela världen och har bott i Japan och Östafrika, numera bor han tillsammans med sin familj i Massachusetts. Just nu arbetar han med den sista delen i triologin, Återkomsten.

6-9 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Utgivningstid

Sidantal

40

Förlag

Språk

Lisätietoja

Första svenska upplaga 2016.

Titel

Första publikation

ja

Språk