Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Djävulen är en lögnare

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Sara Razais andra roman Djävulen är en lögnare möter vi två flickor på gränsen till vuxenlivet.

Hope och Meri är bästa vänner. De växte upp tillsammans i Helsingforsförorten Gårdsbacka, och tog hand om varandra medan deras mammor var upptagna med att vara vilda och vackra.

När Hope och hennes mamma Gloria deporteras från Finland och hamnar i Kamerun igen, i mormors hus i stadsdelen New Bell i Douala, förändras allt. Medan Gloria envist biter sig fast vid drömmen om Europa har Hope allt svårare att veta vad hon egentligen vill. Kvar i Gårdsbacka är Meri lika håglös och chattmeddelandena till Hope är hennes livlina. En dag i november ställs allt på sin spets. Meri befinner sig plötsligt ute på en irrfärd i förorten med en barnvagn, eftersom Jade dumpat sitt barn hos henne klockan sju på morgonen och vägrar svara i telefon. Meri rör sig under dagen mellan Gårdsbacka och Östra centrum på jakt efter Jade. Samma dag i New Bell fattar Gloria ett beslut att åka tillbaka till Europa. Det gör Hope förtvivlad.

Djävulen är en lögnare är en berättelse om brutala uppbrott, om livsval och drömmar i en föränderlig värld, om det sköna och det svåra i att vara bästa vän, dotter och mamma.

(Förlaget)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

300

Språk