Jane, räven och jag

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Helén är utfryst. De som tidigare var hennes vänner säger nu att hon är tjock och luktar illa. Helén finner tröst i Charlotte Brontës bok Jane Eyre. Hon identifierar sig med Jane och lyckas med hjälp av boken glömma sina plågoandar. Men på en klassresa händer en sak som får Helén att inse att hon behöver något mer än en fiktiv gestalt för att se sig själv som en person som är värd glädje och gemenskap.

(BTJ)

- - -

Helén är utfryst. De som tidigare var hennes vänner säger nu att hon är tjock och luktar illa. Helén finner tröst i Charlotte Brontës bok Jane Eyre. Hon identifierar sig med Jane och lyckas med hjälp av boken fly in i en fiktiv värld där hon kan glömma sina plågoandar. Men en dag berättar hennes fröken i skolan att klassen ska åka på läger och sova i tält i fyra nätter. Och ALLA måste följa med...


Jane, räven och jag är lika delar serie- och bilderbok, lika delar barn- och vuxenbok. En känslosam och finstämd historia, visuellt imponerande och flerfaldigt prisbelönt.

(Sanatorium)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

95

Språk

Översättare

Muu tekijä

Första publikation

ja

Språk