Baskervilles hund

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Året var 1901 och Arthur Conan Doyle hade lärt känna enjournalist som var uppvuxen vid Dartmoor i sydvästra Englandoch tillsammans började de fantisera fram en ruskig historiaom en helveteshund som satte skräck i befolkningen på heden.Liknande skrönor hade journalisten hört under sin barndom.Ju mer Conan Doyle jobbade med intrigen, desto mer insåg han attberättelsen behövde en stark centralfigur, någon som förde handlingenframåt. Och en sådan hade han ju redan - Sherlock Holmes.
Baskervilles hund kom att bli den mest berömda av de sextioberättelserna om detektiven (fyra romaner och femtiosex noveller). Den finns med på många listor över världens bästa detektivhistorieroch har filmatiserats uppemot tjugo gånger. Ett gäng serieversionerhar det också blivit under de senaste femtio åren och här följeren av de mest intressanta.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

128

Språk

Översättare

Illustratör