Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Baskervilles hund

Typ
tecknade serier, album
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Året var 1901 och Arthur Conan Doyle hade lärt känna enjournalist som var uppvuxen vid Dartmoor i sydvästra Englandoch tillsammans började de fantisera fram en ruskig historiaom en helveteshund som satte skräck i befolkningen på heden.Liknande skrönor hade journalisten hört under sin barndom.Ju mer Conan Doyle jobbade med intrigen, desto mer insåg han attberättelsen behövde en stark centralfigur, någon som förde handlingenframåt. Och en sådan hade han ju redan - Sherlock Holmes.
Baskervilles hund kom att bli den mest berömda av de sextioberättelserna om detektiven (fyra romaner och femtiosex noveller). Den finns med på många listor över världens bästa detektivhistorieroch har filmatiserats uppemot tjugo gånger. Ett gäng serieversionerhar det också blivit under de senaste femtio åren och här följeren av de mest intressanta.
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
128
Språk
Översättare
Illustratör