De sista rummen

Typ

noveller

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

“Noréns drama utspelar sig i ett grått rum med fyra personer som inte riktigt går att skilja åt, dessutom skulle de nästan kunna vara levande skulpturer. De talar, men förbi varandra, missuppfattar, är oförstående för känslor och anmärkande ord och uttryck. Det är kvavt, fönsterna går inte att öppna, och de vet inte riktigt om de har ätit eller inte. Någon väntar på någon, och någon undrar om deras barn lever. De är desorienterade i tid och rum. Fascinerande att allt detta uppstår på få sidor. Det är mycket bra om livets meningslöshet och obarmhärtighet.” BTJ

B: Jag vill bara få reda på om jag har läst den eller inte. För säkerhets skull. För att vara på den säkra sidan … så att jag inte läser den i onödan, om jag nu redan har läst den. Jag kan ha bättre saker för mig. Kan jag inte det?
C: Jag tror att jag sitter fast. Om jag reser mig följer stolen med.

Novellen ingår tillsammans med åtta andra berättelser i serien Novellix Grannar.

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

32

Förlag

Språk