Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Monstret

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Vi har alla hört historien förut, det händer hela tiden: framgångsrik person förlorar jobbet, partner, hemmet ... Inget särskilt med det, till den dag det handlar om dig själv. Terézia Moras berättelse om Darius Kopp ändrar spelreglerna, hans fru och livs kärlek Flora har tagit livet av sig och sedan dess vet inte Darius hur han ska kunna fortsätta. Men så packar han ned urnan, sätter sig i bilen, kör till Ungern där hans fru växte upp, och fortsätter köra. På resan läser han hennes dagbok - som han hittat efter hennes död - och lär känna en mycket skör och utsatt människa, en person han inte vetat någonting om, och som inte någonstans nämner honom. Resan sträcker sig längre och längre genom Europa på jakt efter sanningen om hans hustru, om sig själv och om vår mörka och monstruösa värld.

Monstret är en berättelse om förhållanden, hur mycket vi egentligen känner till om de vi älskar och om sjukdomens förändring. Terézia Mora väver ihop två texter om två personer som har svikit varandra till en berättelse om ett sönderfall som samtidigt ställer sin egen diagnos på vår samtid.

Terézia Mora föddes 1971 i Sopron, Ungern, och bor sedan 1990 i Berlin. Hon är idag en av de viktigaste och mest intressanta tyskspråkiga författarna och har sedan debuten 1999 utkommit med fem romaner och introducerades på svenska 2011 med den hyllade Alla dagar. För Monstret belönades hon med Deutsche Buchpreis.
Personer, aktörer
Konkreta platser för händelserna
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
roman
Utgivningstid
Sidantal
574
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk