Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bödeln gråter

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Daniel Mermet har äntligen kommit iväg på sin efterlängtade semester i Spanien. Då han kör sin sportbil på en lugn liten bergsväg i närheten av Barcelona kliver plötsligt en ung kvinna ut rakt framför honom. Olyckan är oundviklig och när Daniel går ut för att hjälpa henne finner han henne till synes oskadd men medvetslös. Chockad lyfter han in henne i bilen. Då hon återfår medvetandet har hon inget minne av vem hon är eller varifrån hon kommer.

Daniel bestämmer sig för att försöka hjälpa kvinnan att minnas sitt förflutna, och det dröjer inte länge förrän han inser att han blivit förälskad i henne. Men allteftersom hemligheterna från hennes tidigare liv rullas upp förvandlas romansen mer och mer till en mardröm …

Bödeln gråter är en psykologisk thriller som ställer frågan hur långt vi är beredda att gå för någon vi älskar. Boken ingår i Frédéric Dards hyllade serie Romans de la nuit – psykologiska kriminalberättelser skrivna mellan åren 1951–66 som räknas till det främsta i hans produktion.

(Absint noir)

Personer, aktörer

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

I slutet av korridoren tog en knarrig trappa sin början. Jag gick upp för den. Medan jag närmade mig toppen kände jag en förfärlig stank i näsa och hals, en stank jag hade svårt att definiera. Jag drog slutsatsen att Marianne hade glömt sopor någonstans innan hon gav sig iväg.
Uppe på trappavsatsen fanns ytterligare två dörrar att undersöka. Jag öppnade den ena. Och då förstod jag att det inte var dörren till ett sovrum utan till helvetet självt!
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

200

Språk

Översättare