Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hamed på Nobelfesten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Nobelprisutdelningen är en stor händelse i Sverige. 200 studenter får vara med varje år – och i år är två av dem Hamed och hans flickvän Elin. Det är som en dröm, tycker Hamed. Den högtidliga prisutdelningen, talen, den fantastiska middagen.

Hamed är på Nobelfesten! Plötsligt hittar han en kvarglömd ask. Och när han öppnar den tror han inte sina ögon … I Hamed på Nobelfesten får vi genom Hamed uppleva Nobelprisutdelningen och festen – och vara med om en sagolik kväll. Vi får veta något om allt från blommorna och de vackra salarna i stadshuset till maten och medaljerna. Boken avslutas med en faktatext om Alfred Nobel och Nobelpriset, och ingår i Viljas Samhällsserie. Böckerna handlar alltid om demokrati på ett eller annat sätt och utspelar sig ibland i den svenska kulturen, ibland i ett helt annat land. Som exempelvis Jag kan bli rektor och Barnmorskan som räddar liv vars handlingar är förlagda till Afghanistan. Syftet med dessa böcker är att man om kommer från Afghanistan eller något närliggande land ska få möjlighet att känna igen sig i kulturen och i miljön. Men böckerna fyller också ett annat syfte. Om man inte är särskilt bekant med andra kulturer ska man som läsare få en större förståelse för sin omvärld och för sina medmänniskor.

(Vilja)

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

41

Förlag

Språk