Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Skuggorna

Typ
bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
I Skuggorna får ett barn besök av en besynnerlig figur. Ingen annan verkar se figuren, men den följer med överallt, likt en skugga. Den sätter sig på barnets tallrik, den låter inte barnet leka med de andra på dagis och den vill höra den mest skrämmande kvällssagan. Följande morgon finns det två figurer i köket … Den fint illustrerade berättelsen ger inte figurerna något namn, men de kunde kallas sorg eller längtan. Till en början är figurerna lite kusliga, men de blir an efter mildare och släpper till slut greppet.


MAIJA HURME (f. 1976) är barnboksillustratör. Hon har studerat journalistik och historia i Helsingfors och jobbar med layout och grafik. ANSSI HURME (f. 1976) är designföretagare och grafiker. De har tidigare gett ut två bilderböcker tillsammans: Under täcket (2012) och Fladdermuspojken (2014).
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
36
Förlag
Språk
Utgivningstid
Sidantal
36
Språk
Lisätietoja
Berättelse: Anssi Hurme ; text, illustration: Maija Hurme.