Och om bettlare och vägmän

Typ

hörspel, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Och om bettlare och vägmän ; Svärmorstungor.
Och om bettlare och vägmän utspelar sig i en klassisk badinrättning under kvinnoturen som möjliggör nakenbad. Två medelålders vänninor delar badhytt och samtalar om högt och lågt, bastun öppnar både porer och själar. En massör har mottagning i ett intilliggande rum och får höra sina vilsna kunders tankar om livet. Dan Anderssons sorgsna visa om längtan avslutar hörspelet, som också går att transponera till scenbruk. Hörspelet vann Prix Europa 2004.
Svärmorstungor är en dialog mellan två kvinnor i olika åldrar från olika länder och med olika kulturbakgrund. Det som fört dem samman under en lång tidsperiod är kärleken till en man, den enas son och den andras man. Mycket kretsar kring mat, åldrande och minne, berättelser berättas, glöms och förändrar karaktär, i en barndom som alltid består, Svärmoderns. Texten kan också spelas som scenpjäs. Pjäsen fick Boismanska priset för spelåret 2015-16.

Susanne Ringell (f. 1955) har sedan sin debut med pjäsen Edelweiss (1989) skrivit sex pjäser, ett antal hörspel och tolv böcker. För sina pjäser har hon av Svenska litteratursällskapet tilldelats Bergbomska priset för hennes arbete som dramatiker med en stark personlig profil. Hennes hörspel har fått internationell uppmärksamhet och vunnit Prix Italia och Prix Europa.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Svärmorstungor : två hörspel

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

120

Förlag

Språk