Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Osynlighetsmanteln

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Cui är en loser. Han är över fyrtio, skild men fortfarande kär i exfrun, barnlös och bor i Peking med sin syster och hennes man som bara vill bli av med honom. Lägenheten ligger i utkanten av stan och har ett hål i väggen där nordanvinden blåser in friskt.Cui tar sig fram genom att sätta ihop specialbyggda stereoapparater åt rika hi-fi-entusiaster. Han föraktar dem och sig själv. Det enda han går igång på är Beethoven och vintagehögtalare. En dag tipsar en gammal vän om ett specialuppdrag, det enda kravet är att han inte får ställa en massa frågor.

Ge Fei är en av Kinas främsta författare. Han var en av pionjärerna inom den experimentella avantgardelitteraturen i 80-talets Kina innan han gjorde ett långt uppehåll i sitt skrivande, men fattade pennan igen i början av 2000-talet och har åtskilliga romaner och novellsamlingar bakom sig. År 2015 vann Ge Fei det prestigefyllda Mao Dun-priset. När han inte skriver, undervisar han i litteraturvetenskap på Tsinghua University i Peking.

Ge Feis egensinniga historier är fyllda av egendomliga karaktärer, bisarra ting och svart humor. Osynlighetsmanteln lär falla Haruki Murakami-läsare i smaken.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

144

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

126

Förlag

Språk

Översättare