Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hunger

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Efter det ödesdigra beslutet att pröva en ny genväg västerut befinner sig Donnerkaravanen, sammanlagt nittio personer – män, kvinnor och barn – på randen till en katastrof. En rad missöden har förföljt dem ända sedan den dag i juni 1846, då de startade sin resa från Springfield, Illinois, på väg mot Kalifornien. Krympande matförråd, osämja och en liten pojkes mystiska försvinnande – och död – har drivit de resande tillvansinnets gräns. De kan inte undkomma känslan av att någon -- eller någonting -- förföljer dem. De kämpar för sin överlevnad i de förrädiska bergen, i den glödandehetta som får sanden att koka, i snöovädret som fryser deras oxar till is på stället, alltmedan den osynliga ondskan växer omkring dem -- och inom dem.

När fler personer i gruppen oförklarligt försvinner måste de som är kvar fråga sig vad det är som väntar på dem där uppe i bergen, något osaligt ... och mycket hungrigt.

Hunger bygger på en sann historia som i Alma Katsus händer fått en oväntat kuslig twist. "The Donner party”, eller Donnerkaravanen, skulle korsa USA från öst till väst, 1846. Av de ursprungliga 90 karavanmedlemmarna – varav mer än hälften var barn – anlände endast 45 till Kaliforninen med livet i behåll. Den ödesdigra historien om Donnerkaravanen innehåller alla ingredienser som behövs för att borra in klorna i hjärnans mörkaste vrår – desperation, kannibalism, mytbildning och ett ofrånkomligt öde som hotfullt tornar upp sig i fjärran.

Alma Katsu har en trilogi bakom sig, men har också skrivit kritik i Publishers Weekly och artiklari The Huffington Post. Innan hon debuterade som författare arbetade hon som analytiker inom denamerikanska underrättelsetjänsten. Hon är bosatt utanför Washington, D.C. med sin man.

”Väldigt, väldigt kuslig och svår att lägga ifrån sig.Avråder från läsning efter mörkrets inbrott.”
– Stephen King

”Hennes skildring av pionjärernas gryende insikt om att döden väntar, oavsett om de fortsätter framåt,stannar kvar eller vänder om, är ruskigt bra.”
– The Times

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

399

Förlag

Språk

Översättare