Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sally och terrorbombaren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Stockholm, hösten 1946: statsminister Per Albin Hansson faller död ner i spårvagnen på väg hem, samtidigt drabbas invånarna av mystiska terrorbomber som sprängs i innerstaden varje lördag. Är det nazister eller kommunister som ligger bakom dåden? Vill förövarna bara skapa oro, eller förbereder de en statskupp? Paniken sprider sig när bombdåden blir fler och farligare …

Vi får åter träffa detektiven Salvatore ”Sally” Mellberg, som under andra världskriget arbetade för den svenska militära underrättelsetjänsten C-byrån. Det kalla kriget inleds, och nu dras både Sverige och Sally in i det.Sally och Terrorbombaren bygger på verkliga händelser och den så kallade Sabbatssabotörens sprängladdningar. Boken är den andra spionthrillern i en serie som skildrar Sverige under efterkrigstiden och kalla kriget. Den första delen, Sally och Nazistligan, utgavs i januari 2018. Böckerna bygger på verkliga händelser.

(Lind & Co)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en spionthriller i efterkrigstidens Stockholm

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

243

Förlag

Språk