Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jag föreslår att vi vaknar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Jag föreslår att vi vaknar möter vi Vilde som har drabbats av en obotlig sjukdom. Vännen O finns hela tiden vid hennes sida, tätt intill de kritiska ögonblicken som kan bli de sista. Nära finns också barndomens norska Dovrefjäll och en magisk penna.

Beate Grimsruds roman borrar djup i existensens grundvillkor. I ett tillstånd av väntan och skräck, av tillfällig lättnad och väntan igen rör den sig över berg och dalar. Jag föreslår att vi vaknar är också en berättelse om kärlek, vänskap och gemenskap, skriven med den egensinniga energi som har gjort Beate Grimsrud till en av Nordens mest älskade författare.
Om något så självklart som livet skulle kunna upphöra, vad är det för frågor man ställer sig då? Vilde i romanen Jag föreslår att vi vaknar har drabbats av en obotlig sjukdom. O finns hela tiden vid hennes sida, tätt intill de kritiska ögonblicken som kan bli de sista. Mitt i allt är det en åtråvärd tillvaro som målas upp, och den grimsrudska humorn har aldrig varit mer häpnadsväckande.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

574

Förlag

Språk