Edith Södergran

Typ

faktaböcker
samlingsverk
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Denna bok berättar om hur Edith Södergrans dikter varit riktgivande i livets korsvägar. Den är en personlig beskrivning hur Nelly Jurvélius möter Edith och tar hennes budskap på allvar. Allt blir konstverk, avgöranden som går på djupet i själarnas möte. En sann biografi som väntar på att nå den läsare som trodde sig veta det mesta om diktaren Edith. Genom fakta, dokumentbilder och konstverk öppnas nya infallsvinklar till kosmopoliten Edith, som lämnat djupa spår i historien. I boken berättar Nelly Jurvélius om sin personliga utveckling, men också om sin väg som Finlands första konstpedagog med behörighet för Steinerundervisning. Via Edith Södergrans lyrik har Nelly fått hjälp att se sina egna dimensioner, att göra det man kan. Livskraft och eld är honnörsorden för Nelly, och som hon säger, har varje människa en livskraft inom sig.

Boken är vackert illustrerad med foton och Nellys egna illustrationer till Södergran-dikter. I slutet av boken återges ett drömartat samtal mellan Hildegard von Bingen och Edith Södergran, syskonsjälarna, tempelprästinnorna bevakande framtidens eld. I boken ingår också bilder på Nellys silkes- och pastellmålningar.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

själarnas möte

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

53

Språk

Illustratör