Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nörd

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

HUR LÅNGT ÄR DU VILLIG ATT GÅ FÖR ATT BLI POPULÄR?

Högstadiet har börjat på sämsta tänkbara sätt: Marie har inte hamnat i samma klass som sin bästis Espen, utan tillsammans med den rätt taskiga, men samtidigt superpopulära Henny, drottning på sociala medier med tusentals följare. När SO-läraren deklarerar att det är dags för klassen att göra ett projekt på sociala medier som ska bli viralt blir allt ännu värre. Vad ska Marie ta sig till?! Hon är ju inte alls söt och poppis som Henny, utan känner sig bara ful, fel och klumpig. Och det är just det där sista som Espen tycker att hon ska vända till sin fördel...

Nörd är en på samma gång rolig och allvarlig historia som på ett omedelbart charmigt sätt berör sådant som tillhör vardagen för ungdomar: sociala medier, kompisar, blyghet och den första kärleken.

Mina Lystad, född 1983, bosatt i Oslo, har tidigare arbetat som journalist och manusförfattare för teve under många år. 2015 debuterade hon som barnboksförfattare, Nörd är hennes första ungdomsbok. Hennes böcker finns (hittills) översatta till danska, färöiska, koreanska och sydsamiska.

12-15 år.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

200

Förlag

Språk

Namn

Första publikation

ja

Språk