Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I döden för dig

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Mian Lodalen och Maria Ahlsdotter målar upp en mörk skildring av två ungdomar som bär tusen tunga hemligheter inom sig. Men "Den som lever får se" är lika mycket en berättelse om hur två trasiga halva människor kan finna styrka i varandra. Kanske kan de till och med bli hela igen.
Nina sover utomhus på sin balkong i förorten Smultronkullen. Det är pisskallt och snart är det jul. Men att sova inne i lägenheten vore självmord. Där inne finns Janne, som sedan han kom in i familjens liv har brutit ner både Nina och Ninas mamma fullständigt. Janne som måste försvinna ifall Nina ska ha en chans att överleva vintern.

På andra sidan balkongväggen sitter jämnåriga Onni. Onni som är mobbad i skolan trots att ingen vet någonting om honom. Har han ens några föräldrar?

Men Nina börjar förstå vem Onni egentligen är, och vad han är kapabel till. Och hon inser direkt att han är precis den som hon behöver.

Tillsammans så utmanar de varandra i hur långt de kan gå. När de oväntat får sällskap från skolans gränslösa tvillingpar så inser de snabbt att leken inom kort kommer bli på dödligt allvar.

Frågan är bara; vem är det som måste dö?

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

440

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

440

Språk