Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bokcirkeln vid världens ände

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En solig junidag dyker amerikanskan Patricia Sloane upp i den sömniga strandbyn Ljusskär och tar in på Monas Bed, Breakfast & Books, ortens enda hotell och café där många av de boende samlas för att skvallra och äta Monas omtyckta tångbullar.

Patricia, som utger sig för att vara journalist, lär snabbt känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och de erbjuder sig att hjälpa henne nysta i en ung kvinnas mystiska försvinnande trettio år tidigare.

Madeleine Grey flyttade till Ljusskär för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men en sensommarkväll 1987 lämnar hon sitt arbete för att aldrig mer återvända.

Mellan boksamtal, familjebekymmer och äktenskapsproblem försöker kvinnorna i bokcirkeln gå till botten med det omtalade försvinnandet. Men alla är inte lika tillmötesgående, och snart inser de att deras frågor river upp gamla sår.

När det kommer fram att Patricia har mottagit ett anonymt brev med Madeleines halsband i ställs allting på sin spets. Vem är egentligen Patricia Sloane och vad är det för mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?

Bokcirkeln vid världens ände är en charmig och hoppfull historia om hur kärlek och vänskap kan läka gamla sår och hjälpa någon att börja om på nytt.

Frida Skybäck bor själv i Skåne med sin man och deras två barn. Hennes senaste bok, Bokhandeln på Riverside Drive, hyllades av både läsare och kritiker. Bokcirkeln vid världens ände är hennes sjätte roman.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

349

Språk

Utgivningstid

Sidantal

389

Förlag

Språk

Översättare