Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

The Mars room

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Årets bok, enligt TIME och såväl Man Booker-finalist som Andrew Carnegie-nominerad

THE MARS ROOM är namnet på stripklubben där Romy arbetade för att försörja sig, och där mannen hon dödat gjorde henne till sin. Nu avtjänar hon dubbla livstidsstraff på en högsäkerhetsanstalt, bland transvestiter, barnamördare och återfallsförbrytare. Det är en hård och sjuk tillvaro - men ännu hårdare är att hon inte får träffa sin son, och att hon förlorat vårdnaden för att ha försökt skydda honom. Som en modern Charles Bukowski lyckas Rachel Kushner beskriva en värld som är så smutsig att den blir förförisk. Med lika delar osentimental skärpa och dräpande humor skildrar hon makt och vanmakt på ett sätt som får Romy och de personer som flankerar hennes liv att krypa djupt in under huden.

Hårdkokt, empatisk och fingertoppskänsligt levererar den käftsmällar som känns rakt igenom äkta.  
Margret Atwood

Kushners prosa sprakar som ett elektriskt staket Hennes iakttagelser är spetsiga som taggtråd. 
The Guardian

Makalöst trollbindande och gastkramande äkta. 
New York Magazine

RACHEL KUSHNER är en ung Los Angeles-författare känd för lyhörd realism, byggd på ambitiöst research. Inför The Mars Room lyckades hon ta sig in i fängelse anonymt. Båda hennes föregående romaner har kommit till final i National Book Award. För The Mars Room har hon även nominerats till Goodreads Choice Awards och kommit till final i National Book Critics Circle, samt vunnit det franska Prix Médicis Étranger.  

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

347

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk