Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Män i min situation

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En galghumoristisk lovsång till alla ensamma män som förlorat riktningen

Turid skriver ett brev till sin man, Arvid, om att kärleken är slut. Men brevet kommer aldrig fram och efter en tragisk olycka där Arvids föräldrar, bror och brorsdotter omkommer väljer Turid att stanna kvar med honom. Men efter ett år tar Turid de tre döttrarna och lämnar Arvid. Brevet återfinns och Arvid inser att det sista året tillsammans har varit helt kärlekslöst.

Ytterligare ett år har gått och Arvid har glidit längre och längre ifrån sina barn och exfru. En morgon ringer Turid, hon gråter och Arvid måste åka och hämta henne. Han inser att han är i det närmaste utraderad från sin tidigare familj. Insikten får Arvid att se tillbaka på sitt liv barndomen, föräldrarna, äktenskapet och barnens födelse allt i hopp om att försöka förstå vad som gick snett.

(Sekwa)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

306

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

285

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk