Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

November road

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Katt- och råttalek med maffian i 1960-talets USA. Prisbelönt roman som hyllats av Stephen King och Don Winslow.

Bara en familj kan rädda honom. Frank Guidry har varit maffiabossen Carlos Marcellos högra hand i New Orleans så länge han kan minnas. Men efter mordet på president Kennedy 1963 förändras spelreglerna i den undre världen. Personer med band till Marcello börjar försvinna och Guidry misstänker att han själv står på tur. Han beslutar sig för att fly. Maffian är honom hack i häl när han träffar en ung kvinna på flykt från sin alkoholiserade man.

Guidry inser att hon och hennes två små döttrar kan bli den perfekta täckmanteln. Han utger sig för att vara en kringresande försäkringsförsäljare och den lilla familjen slår följe mot Las Vegas, där Frank tror sig vara säker. På vägen upptäcker han en kärlek som han aldrig upplevt tidigare, och plötsligt handlar resan inte längre om att komma bort utan att hitta hem.

Men med potentiella mördare och torpeder som kantar vägen måste han se till att de överlever innan de kan nå sitt mål.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

333

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk