Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gå till tågstationen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst för vuxna.
Maja ska åka tåg till Ystad. Tåget går strax och hon måste skynda sig att köpa biljett. Nu är Maja stressad! Först klickar hon på fel biljett, sedan är hissen trasig och hon måste ta rulltrappan i stället. Så kommer tåget inrullande. Men var är mobilen, där biljetten finns ...?!

Gå till ... är en serie lättlästa fotoböcker av Eva Thors Rudvall.
De är extremt lätta och används ofta inom svenskundervisningen, framför allt av personer som precis kommit i kontakt med svenska språket. Både begripligheten och användbarheten är viktiga aspekter i böckerna.

Med fotografier kan begripligheten öka ytterligare, och böckerna kan vara lättare att förstå genom att bilderna är tydligare. Böckerna tar läsaren på besök till bland annat en tandläkarmottagning, ett bibliotek och ut i naturen.

Eva Thors Rudvall är sfi-lärare (svenska för invandrare) och har stor erfarenhet av att undervisa analfabeter. Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

19

Språk

Lisätietoja

Härtill kompletterande material på Internet.
Lix: 15.
Lättlästnivå: X-small

Muu tekijä