Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lilo

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Ska vi gå eller?" Loé ser inte på honom. Hennes kropp är ett barns, inte rösten, inte blicken. Om de hade levt i en annan tid hade de bägge kunnat vara barn, öppna för allt, nu och nu den enda riktningen.

Gawar och Loé har ingenting. De har varandra, det har de bestämt. Deras uppgift är att ta sig till templet i Port Ondeo, en sönderfallande, sluten stad. Det sägs att det går att leva där, om de kan ta sig till den norra stranden, om de blir insläppta.

De går i dallrande hetta, överallt samma ursinniga bländljus. Flodens giftiga algsörja kryper in över land, måsarna hånskriker ovanför. Solen stiger och de fortsätter, det har de lovat. Det finns inget utrymme att ge upp.

Lilo är en berättelse från en tid då människorna har förlorat herraväldet över den levande världen, då ingen längre kommer undan förstörelsen.

Flodödlans tid, den svarta tångens tid, myrornas tid. Om kampen för överlevnad när allt egentligen är efter slutet.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

405

Språk